OVAJ MALIŠAN SVAKOG DANA USTAJE I LEŽE U BOLOVIMA: Eriku nedostaje 5.000 evra za operaciju koja mu može spasiti život (FOTO)

Ukolite želite i u mogućnosti ste da pomognete Eriku, možete poslati SMS sa brojem 106 na 3030, ili uplatiti pomoć na dinarski ili devizni račun, kao i platnom karticom preko linka e-doniraj

  • 10

Erik Kalmar ima 12 godina i od rođenja se bori sa cerebralnom paralizom: njegovi roditelji sve pokušavaju da ne bi ostali i bez drugog deteta, budući da je dečakov brat blizanac umro po rođenju, a od poslednjeg pokušaja da Eriku spasu život deli ih nepunih pet hiljada evra, koliko mu je potrebno za operaciju matičnim ćelijama.

POMOZITE MILOŠU DA POČNE DA ŽIVI NORMALNIM ŽIVOTOM: Hitno mora da operiše težak oblik tumora (FOTO) (VIDEO)

Dečaku je deformisana kičma, imao je operaciju kuka i trpi jake bolove zbog spinalnog spazma. Pokretan je samo uz pomoć invalidskih kolica. Ne može da govori niti da samostalno zauzme bilo koji položaj.

Erik se do sada lečio samo u Novom Sadu, a porodica je odlučila da šansu potraži u lečenju van granica naše zemlje. Potreban je tretman matičnim ćelijama u Beču, banjska lečenja sa rehabilitacijama u Slovačkoj (Rennona) i Igalu (Institut Dr. Simo Milošević), Delfin terapija u Antalji (Turska) kao i plaćanje troškova prevoza i boravka. Sve ove tretmane potrebno je odraditi više puta kako bi Eriku bilo bolje.

Foto: budihuman.rs Foto: budihuman.rs

- Kada sam saznala da sam ostala u drugom stanju bila sam iznenađenja kada su me obavestili da čekam blizance. Bila sam jako srećna što mojoj deci stižu braća i što se naša porodica širi. Trudnoća je stekla normalno, nalazi su bili u redu sve do osmog meseca, a od toga dana nam se srušio ceo svet.

Pošto je krenuo porođaj, zbog velikih bolova molila sam doktora da me porodi carskim rezom, posebno zato što nosim blizance. Doktor se nasmejao i rekao da sam jaka i da mogu da se porodim prirodno. Teškom mukom, uz pomoć babice sam uspela u tome, ali su mi sutradan javili da moja deca hitno treba da se premeste u Beograd.

Foto: budihuman.rs Foto: budihuman.rs

Posle nedelju dana suprug i ja smo otišli u bolnicu misleći da će biti sve u redu, kada nam je doktor javio tragičnu vest da smo izgubili jedno dete. Godinu dana kasnije saznali smo da nam drugi sin boluje od cerebralne paralize, od kad se neprestano borimo protiv njegove bolesti i za njegov život: išli smo na rehabilitacije u Novom Sadu, sa dve godine je imao „lasersku“ operaciju u Ćupriji zahvaljujući prijateljima i porodici, na novčanoj podršci. Išli smo i na razne privatne terapije koje smo sami platili, ali Eriku nije bilo bolje. Pre godinu dana je imao operaciju kuka u Novom Sadu, od čega se i dalje oporavlja - priča Valika Kalmar, Erikova majka.

Foto: budihuman.rs Foto: budihuman.rs

Pre tri godine smo prvi put čuli za operaciju matičnih ćelija i stupili smo u kontakt sa jednim profesorom iz Mađarske, iz Miškolca. Profesor nam je preporučio da sačekamo još godinu dana sa tom operacijom, jer je još uvek u razvoju. Kada smo izgubili skoro svaku nadu desilo se čudo... Ove godine smo upoznali jednu porodicu iz Beograda, koja takođe imaju dete obolelo od cerebralne paralize.

On je već imao tri operacije matičnih ćelija i njegovo stanje se poboljšao. Posle svake operacije detetu je bilo sve bolje i bolje. Nakon mnogo raspitivanja i pokušaja da zakažemo operaciju za Erika, sa klinike u Beču javili su nam da imaju slobodan termin 21. jula, koji ne može biti odložen - ako do tada ne skupimo sav potreban novac, Erik će propustiti ovu dragocenu šansu da stane na svoje noge i izgovori prve reči - objašnjava njegova starija sestra Izabela.

Foto: budihuman.rs Foto: budihuman.rs

Sredstva za lečenje Erika Kalmara iz Bečeja prikuplja Humanitarna fondacija Novi Beograd: on na svom računu on trenutno ima 720.000 dinara, a za operaciju u Beču i rehabilitaciju u Igalu potrebno mu je još 750.000. 

Ukolite želite i u mogućnosti ste da pomognete Eriku, možete poslati SMS sa brojem 106 na 3030, ili uplatiti pomoć na dinarski ili devizni račun, kao i platnom karticom preko linka e-doniraj.

Uplata na račune:

Dinarski: 160-429492-51

Devizni: 00-540-0001237.0

IBAN: RS35160005400001237041

Foto: budihuman.rs Foto: budihuman.rs

Tranplantacija matičnih ćelija (Stammzellenterapie Wien) košta 10.000 eur

Rehabilitacija Dr.Simo Milošević u Igalu košta 1.800 eur

Erik je do sada bio samo u Slovačkoj (Rennona rehabilitation).

Kontak: Izabela Kalmar (Erikova rođena sestra)

Tel: 064 906 80 08

Fix: 021 69 13 896

Adresa: 4.Jula br.51

21220 Bečej (Vojvodina)

Foto: budihuman.rs Foto: budihuman.rs

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Suza

    25. maj 2016 | 18:24

    Dragi decace, veoma je bitna podrska porodice u tvom izlecenju, a to hvala Bogu imas. Novac ce se brzo prikupiti kao i uvek uz pomoc humanih ljudi. Srecno na putu ozdravljenja. Hvala redakciji i HONB na SMS broju.

  • Gojko

    25. maj 2016 | 22:08

    Dace Bog i dobri ljudi da ozdravis andjele mali .

  • Anonimka

    25. maj 2016 | 21:43

    DRAGI PREMIJERU VUCICU MOLIM TI SE U IME DECAKA ULOZI TIH 5000 DA SE DECAK IZLECI MI CE DA POMOGNEMO ALI DOK MI TO UCINIMO DECAK UZ VASU POMOC BICE IZLECEN NA VREME A OD NASEG SAKUPLJENOG NOVCA VRATICEMO VAMA IMATE I VI DECU ZNATE KAKO JE

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA