PAUNOVIĆ: Posvećeni smo Akcionom planu za manjine

Kancelarija za ljudska i manjinska prava je u saradnji sa tvining projektom "Podrška unapređenju ljudskih prava i nulta tolerancija za diskriminaciju" , pripremila metodologiju praćenja i izveštavanja o sprovođenju Akcionog plana za ostvarivanje prava nacionalnih manjina

  • 6

Nakon održanog sastanka sa šeficom Pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji, predstavnicima državnih organa, međunarodnih organizacija i Delegacije Evropske unije u Srbiji, Kancelarija za ljudska i manjinska prava održala je sastanke sa predstavnicima Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice i nacionalnim savetima nacionalnih manjina.

Podrška preduzetništvu značajna je za povećanje ekonomske stabilnosti Roma

Kancelarija za ljudska i manjinska prava je u saradnji sa tvining projektom "Podrška unapređenju ljudskih prava i nulta tolerancija za diskriminaciju" finansiranog od EU, pripremila metodologiju praćenja i izveštavanja o sprovođenju Akcionog plana za ostvarivanje prava nacionalnih manjina, koja je danas predstavljena učesnicima sastanaka.

Usvajanjem Akcionog plana za ostvarivanje prava nacionalnih manjina 3.marta 2016. godine predviđeno je da praćenje realizacije aktivnosti iz Akcionog plana sprovodi Savet za nacionalne manjine.

Vidljivi rezultati projekta "Ovde smo zajedno - evropska podrška za inkluziju Roma"

Kancelarija za ljudska i manjinska prava pruža stručnu i administrativno-tehničku podršku Savetu i u obavezi je da kvartalno prikuplja podatke o sprovođenju aktivnosti i sačinjava izveštaje o sprovođenju Akcionog plana.

Izveštaje o sprovođenju Akcionog plana Kancelarija za ljudska i manjinska prava će dostavljati Savetu za nacionalne manjine i Koordinaciji nacionalnih saveta nacionalnih manjina. U cilju praćenja realizacije Akcionog plana u vezi sa pregovaračkim poglavljem 23 izveštaji će se dostavljati i Savetu za sprovođenje Akcionog plana za PG 23.

UŽAS: U Srbiji 140.000 starih TRPI NASILJE!

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović istakla je da je Vlada posvećena praćenju Akcionog plana za manjine i da će u narednom periodu biti formiran tim koji će prikupljati podatke i raditi na izradi izveštaja. Takođe se planira i obuka za osobe koje će izveštavati o sprovođenju aktivnosti iz Akcionog plana i dostavljati neophodne podatke Kancelariji za ljudska i manjinska prava.

TRAGEDIJA CELOG NARODA, TRAGEDIJA SRBIJE: Tek svaki pedeseti ROM živi duže od 55 godina!

- Svima nam je u cilju da u budućem periodu izveštavanje od strane Kancelarije bude što efikasnije i da ono doprinese što kompletnijoj slici u vezi sa aktivnostima koja se tiču ovog Akcionog plana - ocenila je Paunović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Orka

    12. jul 2016 | 16:47

    Hleb bez motike.

  • APOSTOL

    12. jul 2016 | 16:45

    Brine li ko o Srbima u Srbiji,ili su manjine izgleda vecina

  • Buba

    12. jul 2016 | 17:09

    Svuda u svetu manjine su ako prelaze tri (3%) odsto te države i stanovništva,a kod nas što ljudi druge nacionalnosti već su manjine -i koriste sva prava,kao što imaju manjinske zajednice?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA