≫ 

STIGLI REZULTATI IZ HAGA O UZROKU SMRTI DADE VUJASINOVIĆ: Ubistvo, samoubistvo ili nesrećni slučaj?

- Srpske vlasti nisu preduzele sve potrebne mere kako bi se rasvetlile okolnosti smrti novinarke nedeljnika Duga - navodi se u ovom dokumentu sa oznakom prvog stepena hitnosti, što je oznaka za najteže povrede bezbednosti novinara i novinarstva

  • 1
Radislava Dada Vujasinović Foto: dadavujasinovic.com

Radoslava Dada Vujanović, novinarka tadašnje "Duge", dobila je smrtonosne povrede 1994. koje mogu biti rezultat ubistva, samoubistva ili nesrećnog slučaja, zaključak je forenzičkog instituta iz Haga, sopštilo je Više javno tužilaštvo u Beogradu.

STIGLI REZULTATI IZ HAGA o uzroku smrti Dade Vujasinović

Kao zaključak koji se odnosi na način smrti navodi se da povrede koje je kritičnom prilikom zadobila pokojna Radoslava Dada Vujasinović mogu biti rezultat ubistva, samoubistva ili nesrećnog slučaja - saznaje Telegraf iz tužilaštva.

Slučaj smrti Dade Vujasinović jedan je od prvih koji se našao na onlajn platformi Saveta Evrope za zaštitu novinara i novinarske profesije, koja je pokrenuta u aprilu 2015.

- Srpske vlasti nisu preduzele sve potrebne mere kako bi se rasvetlile okolnosti smrti novinarke nedeljnika Duga - navodi se u ovom dokumentu sa oznakom prvog stepena hitnosti, što je oznaka za najteže povrede bezbednosti novinara i novinarstva.

Foto-ilustracija: sxc.hu/djayo, Telegraf, Pixabay Foto-ilustracija: sxc.hu/djayo, Telegraf, Pixabay

DA LI JE DADA VUJASINOVIĆ UBIJENA? Odgovor će dati HOLANDSKI STRUČNJACI!

Dada Vujasinović je kao novinarka magazina Duga izveštavala sa ratišta u Hrvatskoj i BiH, a među prvima u Srbiji bavila se istraživanjem organizovanog kriminala i bliskosti podzemlja i politike.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Љиљана

    20. jul 2016 | 05:58

    Српска власт и полиција - НЕ способни били и остали.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA