≫ 

GEJ STREJT ALIJANSA: Pozdravljamo Vučićevu odluku da postavi Anu Brnabić, ovo je ISTORIJSKI TRENUTAK ZA SRBIJU!

"Pored toga što poseduje veliku stručnost, ona će biti prva ministarka u Srbiji koja ne krije svoju drugačiju seksualnu orijentaciju. GSA smatra ovo istorijskim trenutkom u Srbiji i ogromnim korakom u izgradnji društva jednakih šansi", stoji u saopštenju GSA

  • 10

Gej strejt alijansa (GSA) pozdravlja odluku predsednika Vlade Srbije i mandatara za sastav nove Vlade Aleksandra Vučića da za ministarku državne uprave i lokalne samouprave predloži Anu Brnabić.

"Pored toga što poseduje veliku stručnost, ona će biti prva ministarka u Srbiji koja ne krije svoju drugačiju seksualnu orijentaciju. GSA smatra ovo istorijskim trenutkom u Srbiji i ogromnim korakom u izgradnji društva jednakih šansi koje prepoznaje i vrednuje kvalitet i stručnost ljudi na visokim položajima bez obzira na njihovu seksualnu orijentaciju, rodni identitet ili bilo koje drugo lično svojstvo", stoji u saopštenju GSA.

SRBIJA DOBILA PRVU GEJ MINISTARKU: Vučić poželeo dobrodošlicu Ani Brnabić

U ovom udruženju još kažu da je "politička participacija LGBT osoba od krucijalnog značaja za povećanje tolerancije, smanjenje diskriminacije i nasilja prema LGBT populaciji u Srbiji, kao što je to bila i jeste u svim razvijenim državama, a izbor Ane Brnabić za ministarku državne uprave i lokalne samouprave će, nesumnjivo doprineti, između ostalog, ravnopravnosti i većem prihvatanju i razumevanju prema LGBT zajednici".

GSA je u prethodnih nekoliko godina imala prilike da sarađuje sa Anom Brnabić i uveri se u njenu stručnost i posvećenost poslu.

OVO SU NOVI ČLANOVI VLADE SRBIJE: Vučić predstavio ljude koji će voditi državu do 2020. godine!

"Čvrsto smo ubeđeni da će i kao ministarka pokazati veliku profesionalnost i postići značajne rezultate".

Od nove Vlade očekuju da dalje unapređuje, kako oblast ljudskih prava, tako i druge oblasti od značaja za sve građane i građanke Srbije. Alijansa će kao i do sada pratiti rad različitih ministarstava i državnih institucija u delokrugu svoga rada, pružaće podršku svakom pomaku, ali će biti i oštar kritičar eventualnog lošeg rada ili svega što bi unazadilo do sada postignuti stepen ravnopravnosti LGBT osoba.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crni

    8. avgust 2016 | 17:51

    Sve je ok ono sto Vucic kaze postujem u redu al gej nikad nece biti ok nikad nikad nikad...

  • yamaha-SZR

    9. avgust 2016 | 02:08

    tuga,cemer i jad...srbijo probudi se

  • ATIMUS

    9. avgust 2016 | 07:17

    Dali vucic zna gde zivi? Dali zna da bilo koja socijalna devijacija stvara otpor medju ljude otvoren ili prikriven

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA