Novo poglavlje u odnosima Kube i Irana

Šef kubanske diplomatije je čestitao Iranu na "uspešnoj spoljnoj politici" i naglasio da Kuba podržava sve zemlje koje "razvijaju nuklearnu energiju u mirovne svrhe"

  • 0
Kuba Fidel Alehandro Kastro Ruz, kubanski revolucionar, bivši generalni sekretar Komunističke partije Kube, predsednik i premijer Kube, koga Kubanci zovu jednostavno Fidel, danas puni 90 godina. Foto: Tanjug/AP

Iranski ministar spoljnih poslova Mohamad Džavad Zarif započeo je latinoameričku turneju posetom Kubi, odakle je poručio da dve zemlje povezuje višegodišnji otpor prema Sjedinjem Američkim Državama i da je vreme za novo poglavlje u odnosima dve zemlje.

PEKING PRETI TOKIJU VOJSKOM: Ako uđete u sporne vode BIĆE RATA!

- Otvorićemo novo poglavlje u bilateralnim odnosima sa Kubom - rekao je Zarif, sa kojim je u Havanu došla velika privredna delegacija.

Zarif je na konferenciji za novinare sa kubanskim kolegom Brunom Rodrigesom, rekao da je "Iran uvek pokazivao da možemo da pobedimo otporom".

NOVI HAOS U BRISELU: Žena terorista vitlala mačetom, izazvala opštu paniku! (FOTO)

Slično je, naveo je on, istrajala i kubanska komunistička vlada suočena sa poluvekovnim američkim trgovinskim embargom, prenosi AP.

Šef kubanske diplomatije je čestitao Iranu na "uspešnoj spoljnoj politici" i naglasio da Kuba podržava sve zemlje koje "razvijaju nuklearnu energiju u mirovne svrhe", navodi Rojters.

Donald Tramp poziva: Zatvorite ovo leglo korupcije!

Zarif će tokom turneje po Latinskoj Americi posetiti Nikaragvu, Ekvador, Čile, Boliviju i Venecuelu.

Pogledajte presek vesti koje su obeležile dan:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA