Španija: Razbijena kriminalna organizacija i zaplenjeni narkotici

Operacija izvršena u koordinaciji sa Evropolom usledila je nakon niza racija u potrazi za narkoticima u avgustu na jugu Španije, gde su hapšena 23 lica, a zaplenjeno je više od 1.000 kilograma hašiša

  • 0

Španska i italijanska policija zaplenila je na brodu kod obale Italije 3.300 kilograma hašiša, čija je vrednost procenjena na 1,98 miliona dolara i uhapsila 19 poljskih članova međunarodnog lanca šverca narkotika.

Holandija: Uhapšen zbog sumnje da je pripremao teroristički napad

Meta operacije, koju su zajednički izvršili pripadnici policije iz Španije, Poljske, Italije i Velike Britanije, bila je organizacija čije je sedište bilo u Granadi i odakle je droga prebacivana između Maroka i Evrope, saopštile su danas španske vlasti.

ID KORISTILA HEMIJSKO ORUŽJE! Istraga međunarodnih organizacija potvrdila crne slutnje

U saopštenju se navodi da su 19 uhapšenih bili pripadnici jedne od četiri najveće kriminalne bande u Poljskoj za koju se sumnja da je umešana u ubistva, pljačke i iznude. Među uhapšenima je i lider kriminalne grupe.

U Finskoj uhapšen Iračanin osumnjičen za ubistvo i ratne zločine

Operacija izvršena u koordinaciji sa Evropolom usledila je nakon niza racija u potrazi za narkoticima u avgustu na jugu Španije, gde su hapšena 23 lica, a zaplenjeno je više od 1.000 kilograma hašiša.

OKONČANA DRAMA U MOSKVI: Oslobođeni svi taoci, bankrotirani biznismen se predao (FOTO) (VIDEO)

Među uhapšenima bilo je još 12 Poljaka, sedam Španaca i dva Ukrajinca.

(Telegraf.rs / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA