ONA JE VLADANKA ALEKSIĆ I PRAVI NAJORIGINALNIJU TURŠIJU NA SVETU: Za njenim teglama su svi poludeli (FOTO)

Zimnica nikada više neće biti ista kao pre, kažu za Telegraf šumadijske domaćice koje su se drznule da potpuno promene značenja pojmova - slatko i turšija

Komentari

  • DUSA

    Sve je to lepo napisano u velikom narodnom kuvaru

  • Soko

    Svasta. Nista novo nisam procitao,dunje,jabuke,tvrdje kruske su bile u tursiji moje bake i majke od kad ja pamtim za sebe. Verujem i mnogi koji su odrasli u selu pamte sve mirise tursije

  • Soko

    Moja majka je ostavljala slatko od obicnog zelenog sitnijeg paradajiza pre cetrdeset godina sa biljkom koja se koristi za kuvanje slatkog i skida secer. Slatko je bilo kao da je od zelenih smokvi,niko nije mogao ni da pomisli da je od paradajiza,tako da ova prica slatkog od zelenog ceri paradajiza nije njen izum,niti sta novo

  • Marko

    Moja baba je to slatko pravila pre 50 god gospodjo

  • Jovana

    U Portugaliji je dzem od paradajza standard

  • GAGA

    Tursiju od dunja pravim oko deset godina, probajte da spojite dunju i krusku viljamovku. A da li ste probale da napravite slatko od ljutih papricica. Svi koji su degustirali bili su odusevljeni.Dobro ide uz pecenje i razna predjela. Imam recept, pozdrav

    • Lado

      @GAGA

      Ja bih recept za slatko od papricica,hvala.

    • Lado

      @GAGA

      Gago, hocu ja recept. Hvala Vam.

  • Uroš d'dorf

    Super sve čestitke.

  • Ivana

    Bravo lavice

  • Нешто ново...

    Прелепо! Било би добро да им држава даје новчани подстицај. Ето посла за незапослене младе људе и производа за извоз у цео свет. Мислим да је ово наш прави бренд.

    • Jelena

      @Нешто ново...

      Ja dunje u turšiju stavljam već godinama, a pored dunja i jabuke, samo da su sitnije

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima