Podignuta optužnica protiv vozača "BMW-a smrti"

Više javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Predraga Bojanića koji je 2. marta izazvao stravčnu nesreću prilikom koje su poginule sestre Milena i Ljiljana Rusov i njihova drugarica Jadranka Jović, kao i vozač "juga" u koji je "BMW" udario

  • 0
Predrag Bojanić i sestre Rusov Foto: Facebook

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je danas optužnicu protiv Predraga Bojanića (34), vozača BMW-a smrti, koji je izazvao stravičnu saobraćajnu nesreću na Pančevačkom putu kod firme "Progres" prilikom koje su poginule tri devojke i jedan mladić.

Prema optužnici, Bojanić je 2. marta oko ponoći vozeći "BMW" brzinom od oko 200 kilometara na sat prošao kroz crveno svetlo na raskrsnici i udario u "jugo", koji se uključivao na put sa parkinga kod firme "Progres". U Bojanićevom automobilu su bile sestre Milena (28) i Ljiljana Rusov (24), njihova drugarica Jadranka Jović (23) i na mestu suvozača Mirko Gačić, dok je "jugom" upravljao Predrag Fuštić (37).

Milena i Ljiljana nastradale su na licu mesta, a njihova drugarica Jadranka Jović podlegla je povredama nekoliko dana kasnije. Bojanić i Gačić su prošli maltene nepovređeni, dok je nesrećni Fuštić umro mesec dana kasnije, ne budeći se iz kome.

Suvozač optuženog Bojanića u istrazi je ispričao da je Bojanić divljao automobilom i da se nije obazirao na njihova upozorenja da smanji brzinu.

Bojanić je uhapšen 4. marta ove godine. Na saslušanju u policiji on je priznao "da je vozio brzo i da je malo popio", navodeći da se ne seća da je prošao kroz crveno svetlo. Odlukom krivičnog vanpretresnog veća Višeg suda prošle nedelje mu je produžen pritvor do 30 dana.

( A. T. )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA