• 15

Migrantkinje se prostituišu u Beogradu: Udružile se sa Srpkinjama kod Pančevačkog mosta

- Oni znaju kretanja na tržištu, i tu drogu su i prošvercovali kako bi sa njom platili put do Zapadne Evrope - kaže izvor iz policije

 • 15

Srpske bezbednosne službe otkrili su da migranti koji prolaze kroz Srbiju, put ka Zapadnoj Evropi sve češće plaćaju prošvercovanim narkoticima iz Avganistana, pre svega hašišom.

Zaječarska policija zaustavila "alfa romeo", a u njemu zatekla devetoro ljudi zbog kojih je vozač odmah uhapšen

Najnovija saznanja sa terena, piše Blic, ukazuju i da su organizatori krijumčarenja, u nameri da sebi obezbede novac, u Srbiji započeli još jedan biznis - prostituisanje devojaka i žena migrantkinja.

- Nekoliko migrantkinja je uključeno u prostituciju u Beogradu. Najinteresantnije je da su u tom poslu, koji rade sa našim devojkama, stacionirane kod Pančevačkog mosta. Već nekoliko policijskih patrola ih je primetilo. Stoje sa našim devojkama na mestu gde se vrbuju klijenti. Legitimisane su, ali nijedna nije uhvaćena na delu, pa nijedna nije ni privedena - kaže izvor upućen u poslednji izveštaj o kretanju migranata kroz Srbiji sa potencijalnim bezbednosnim opasnostima.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

U Srbiji je trenutno oko 7.000 migranata, najviše iz Avganistana, Sirije, Pakistana. Više od pet hiljada je smešteno u prihvatnim centrima, ostali su uglavnom po parkovima, najvećim delom u Beogradu.

- Kroz Srbiju sada prolazi klasa siromašnih migranata, koji ni kad su krenuli na put nisu imali dovoljno novca za osnovne potrebe, a kamoli za luksuz. Među njima je dosta onih koji su zbog toga, i krenuli iz Avganistana sa drogom, posebno hašišom koji je tamo dostupniji i jeftiniji. Oni znaju kretanja na tržištu, i tu drogu su i prošvercovali kako bi sa njom platili put do Zapadne Evrope. Prve informacije su ukazivale da drogom plaćaju put organizatorima koji su uglavnom iz Bugarske i Makedonije, kao i da se dilovanje delom obavlja među migrantima. Međutim, u momentu kada je bila najveći talas migranata, kada ih je u Srbiji bilo skoro 10.000, na celom tranzitnom putu, pa i u Beogradu je došlo do naglog pada cene droge. Ta promena ukazuje da se radilo o većoj količini droge koja je sa migrantima došla i do našeg narko-tržišta i oborila ovdašnje cene - kaže naš izvor.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

On navodi i da je bilo pitanje momenta kada će organizatori krijumčarenja, među kojima osim velikih bosova iz Bugarske i Makedonije, ima dosta i naših državljana, krenuti sa vrbovanjem i seksualnom eksploatacijom žena.

- Droga i prostitucija su dva najbrža puta velike zarade. Te devojke su prisiljene na prostituciju kako bi sebi i porodici obezbedile nastavak puta. Očigledno je da su ih vrbovali naši državljani jer su samo oni i mogli da im obezbede pozicije delovanje koje su pod strogim okom naših makroa - kaže naš izvor.

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Sanja Bozz

  30. decembar 2016 | 17:17

  Pogledajte koliko je Srpkinja ispod mosta ili na splavovima.A tek devojke iz moje skole...

  19
  4

  Podelite komentar

 • Crni

  30. decembar 2016 | 10:52

  Jel zna neko cenu usluga

  17
  8

  Podelite komentar

 • Lol

  31. decembar 2016 | 01:52

  Osuli paljbu po migrantkinjama, a po Srpkinjama ne? Strasno. Prostitucija je prostitucija, I koliko ja znam zakonom je zabranjena.

  11
  4

  Podelite komentar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok