BELA CRNA GORA: Na planinama sneg i do 35 cm, temperature padaju u debeli minus! Radonja ostao zavejan u smetovima (FOTO)

Meteorolozi su nove padavine najavili za četvrtak, a snega bi moglo biti i u glavnom gradu Crne Gore

  • 4

U Crnoj Gori danas najviše snega ima na Žabljaku - 35 centimetara, a zabeležena je i najniža temeperatura od minus 10 stepeni.

 

MEĆAVA NA BALKANU: Bosna i Hrvatska pod snegom od skoro 20 cm, nesreće na putevima, očekuje se -20 stepeni! (FOTO) (VIDEO)

 

U Šavniku je izmereno 26 centimetara snega, u Nikšiću i Kolašinu 19, Bijelom Polju i Plavu 12 centimetara, a u Andrijevici i Beranama deset centimetara snega, prenosi portal CDM.

 

Foto: Čitalac /vijesti.me

Foto: Čitalac /vijesti.me

 

Na Cetinju je visina snega osam centimetara, a u Rožajama pet. Najniža temperatura izmerena je na Žabljaku, gde je u osam sati bilo minus deset stepeni.

 

Foto: Čitalac /vijesti.me

Foto: Čitalac /vijesti.me

 

U Pljevljima je minus devet stepeni, Kolašinu minus cetiri, a na Cetinju nula stepeni. U Podgorici je jutros tri stepena, u Ulcinju četiri, a najtoplije je u Baru i Herceg Novom - sedam stepeni "u plusu".

 

Foto: Čitalac /vijesti.me

Foto: Čitalac /vijesti.me

 

Meteorolozi su nove padavine najavili za četvrtak, a snega bi moglo biti i u glavnom gradu Crne Gore. Nekoliko predhodnih zima bile su bez snega.

 

Snegu se jedino raduju deca, tim pre što je u Crnoj Gori školski raspust, kao i uprave skijališta na Žabljaku i Kolašinu, i Vučju kod Nikšiča, gde se očekuje znatno veća poseta turista iz inostranstva.

 

Foto: Čitalac /vijesti.me

Foto: Čitalac /vijesti.me

 

Žabljačka i kolašinska skijališta su za ovu sezonu bolje pripremljena, a nadležna inspekcija je najavila strože kontrole, da bi, kako su naveli, na skijalištima bili poštovani standardi kakvi postoje u evropskim planinskim centrima.

 

Foto: Čitalac /vijesti.me

Foto: Čitalac /vijesti.me

 

Prema prognozama meteorologa, već tokom božićnih praznika Crnu Goru će zahvatiti veoma hladno vreme. Niska temperatura do minus devet stepeni, predviđa se i za uobičajeno toplu Podgoricu.

 

Hladno vreme bi moglo da potraje veći deo januara, pa se očekuje da će snega na skijalištima biti dovoljno do proleća.

 

Foto: Čitalac /vijesti.me

Foto: Čitalac /vijesti.me

 

Pripadnici Gorske službe spašavanja Crne gore spasili su kasno sinoć Nikšićanina Radonju Markovića koji je ostao zavejan u rejonu Krnova.

 

Kako je saopšteno iz GSS, u akciji su učestvovala tri člana službe. Spasioci su na teren izašli na motornim sankama, prenose Vjesti.me.

 

 

(Telegraf.rs/ Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA