≫ 

Srbija se sprema za ledeni talas, pored Beograda, i u ovim gradovima grejanje će raditi 24 sata dnevno!

Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda Srbije od 6. do 11. januara očekuje se pojava ledenih dana, a najhladnije će biti za vikend kada se mogu očekivati jutarnje temperature i niže od minus 10 stepeni, a maksimalne dnevne oko minus tri stepena

  • 2

Užičani će narednih dana imati grejanje i do 24 časa dnevno, izjavio je direktor Gradske toplane Užice Zoran Šibalić. Pored Užica, i građani Kragujevca uživaće u toplim radijatorima 24 časa.

NEČUVENA KRAĐA U UŽICU: Provalnik obio vrata crkve, uzeo novac, pa slomio ikonu Svete Petke

Život joj je visio o koncu, ali je rešila da rizikuje i uspela: Užičanka je najhrabija majka predivne devojčice

Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda Srbije od 6. do 11. januara očekuje se pojava ledenih dana, a najhladnije će biti za vikend kada se mogu očekivati jutarnje temperature i niže od minus 10 stepeni, a maksimalne dnevne oko minus tri stepena.

Zato je nužno pridržavati se preporuka Hidrometeorološkog zavoda i Sektora za vanredne situacije, poručuju iz Gradske uprave Užice.

Šibalić kaže da će Užičani imati grajenje 22 sata dnevno, a ako se temperatura spusti ispod minus 20 grajaće tokom cele noći.

- Obezbeđene su dovoljne količine mazuta u svim užičkim kotlarnicama u slučaju da niske temperature poremete dotok gasa koji je osnovni energent za snabdevanje toplotom 70 odsto korisnika - rekao je Šibalić.

Foto: Wikimedia/CrniBombarder!!! Foto: Wikimedia/CrniBombarder!!!

Član Gradskog veća Dragoljub Kostić je rekao da su Niskogradnja i putari spremni za najavljene vremenske uslove.

- Ulice se posipaju kombinacijom soli i rizle. Problema ima zbog parkiranih vozila na kolovozu prilikom prolaska kamiona sa raonikom za čišćenje snega, posebno u Ulici Nikole Pašića, Zlatiborskoj ulici i Zbojštici - rekao je Kostić.

Pored Užica i Kragujevac brine o svojim grđanima tokom ledenih dana.

Energetika obaveštava svoje korisnike da će tokom nastupajućeg hladnog talasa isporučivati toplotnu energiju 24 sata bez prekida.

U ovom trenutku na zalihama ima 32 232 tone uglja i 1355 tona mazuta. Eneregtika, da podsetimo, greje 22 000 stanova i 1300 firmi u Kragujevcu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vota

    6. januar 2017 | 10:03

    Kakva nas katastrofa ocekuje ne daj Boze nikom dali ce iko da prezivi ovu hladnocu.Nas ne treba niko da napada bombama ako zeli da nas unisti samo par dana ispod nule i gotovo sami ce da poumiremo od straha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA