Seks naplaćujem 50 evra, fetiši su skuplji, a "zlatni tuš" najviše: Prostitutka iz Skoplja pokazala lice i otkrila sve (FOTO)

"Mi ku*ve i dalje ostajemo neprijatna pojava za državu, a vi i dalje kupujete naše usluge"

  • 8

Ona je mlada, lepa, zgodna, šarmantna, rečita. Po ničemu se ne razlikuje od drugih urbanih devojaka, osim po jednom – svom zanimanju. Ona je "prodavačica ljubavi".

Majka Verica se i dalje, kao lavica, bori za nepokretnu ćerku. Anita je već dve godine "zaključana" u svom telu

Za razliku od hiljade drugih devojaka, ona je taj "poziv" sama odabrala. Niko je na to nije terao, niti prisiljavao. Svoje telo prodaje sama, bez posrednika i makroa. Ove godine je napunila 30 godina, a sa "najstarijim zanatom" je počela da se bavi pre 5 godina. Nije se pokajala i, kaže, dobro joj ide.

Živi i radi u Skoplju. Sa njom smo razgovarali pre nego što je makedonska prestonica zavejana snegom. Nije htela da nam kaže svoje ime, ali je zato pristala da za Telegraf otkrije deo svog lica i bar malo "otvori" dušu. Iako je napolju bilo "zubato" sunce i temperatura nešto ispod nule, ona je hrabro stala pred naš objektiv i pozirala u centru Skoplja. U početku nije bila baš pričljiva. Reči smo joj izvlačili "klještima", ali je kasnije "razvezala" jezik i oplela po državi i institicijama.

Njena priča se razlikuje od hiljade drugih devojaka koje su, baveći se ovim poslom preživljavale pakao. Ni njoj nije lako, sreće se sa svakakvim ljudima, ali bar nije bila prebijana i mučena.

Foto: D. Joksić Foto: D. Joksić

- Ja sam seksualna radnica, i toga se ne stidim. Počela sam da se bavim ovim poslom zbog novca. Niko me na to nije prisilio. Sama sam odlučila da se time bavim. Prvi put je bilo malo zastrašujuće jer nisam znala s kim ću sve imati posla. Ne znaš kakav čovek će ti doći, ali sam veoma brzo shvatila da sve zavisi od načina na koji se postaviš, tako da i to ime veliku ulogu u ovom poslu - kaže ona.

Ova devojka naglašava da se ona i njene koleginice često nalaze na udaru onih koji bi trebali da ih štite.

- Bilo je i pritisaka, ali najviše od policije. Oni su gori od klijenata. Sa klijentima se može naći neki balans, a sa policijom ne. Da bi nas ostavili na miru, policajci traže uslugu bez para, misleći da ako ne znam svoja prava da samnom mogu da rade šta hoće. To se sa policijom često dešavalo dok nisam znala svoja prava, ali sada više ne - otkriva ona.

Foto: D. Joksić Foto: D. Joksić

Sa kijentima nije imala većih problema, ali su imali čudne zahteve

- Moji klijenti su iz svih društenih i socijalnih slojeva. U ovom poslu se klijenti ne biraju, ako imaju novca i mogu da plate, dobrodošli su. Postoje i ljudi koji imaju određeni deformitet, koji nisu sposobni da budu sa normalnom devojkom, pa i oni koriste naše usluge, a mi ih dajemo bez obzira na njihov izgled ili hendikep - objašnjava ova "lepotica noći".

Ona klijente nalazi peko oglasa i po preporuci. Zadovoljan klijent je preporuči svom prijatelju, ovaj svom i tako redom.

- Cena moje usluge je od 50 evra pa naviše za običan seks. Fetiši su skuplji. Do sada nisam naletela na sadiste ili mazohiste. Bilo je klijenata koji su hteli da ih malo "potkačim", ali ništa strašno. Mene baš briga, on za to plaća. Najčudniji zahtev je bio pissing ili "zlatni tuš", a to je da se popiškim po njemu - kaže ona.

Sa klijentima se sreće u hotelskim sobama, motelima, pansionima, u stanu kod klijenta, ali i na drugim mestima gde se dogovore. Tokom razgovora shvatili smo da je ona, ipak, u situaciji da bira svoje klijente i da se radi o elitnoj prostituciji.

- Da li sam spavala sa političarima, biznismenima, uglednim i dobrostojećim ljudima, e to ne želim da otkrivam - decidna je ona.

Foto: D. Joksić Foto: D. Joksić

Kaže da će se ovim poslom baviti sve dok bude mogla. Priznaje da se od toga može lepo živeti, ali ne otkriva koliko klijenata ima mesečno, jer se, veli, to stalno menja. Ona podseća da je Skoplje između dva rata bio najpoznatiji grad na Balkanu po broju javnih kuća, koje su tada zvali "bludilišta". U Skoplju je 1926. godine bilo 23 registrovane javne kuće. Prostitucija je tada bila legalna, a čak su i lekari mladićima savetovali da ih posećuju.

- Devojke koje su radile u javnim kućama nisu smele biti mlađe od 18 godina, a vlasnici bordela su bili obavezni da ih dva puta nedeljno vode na pregled radi zaštite od polnih bolesti, a jednom mesečno na detaljan lekarski pregled. Lepotice noći su morale da budu zdrave i čiste, a u suprotnom, vlasnik bordela je plaćao velike kazne ili bi mu policija zatvorila javnu kuću - podseća ona.

Zato u ime svojih koleginica javno traži da se njihov posao zakonom legalizuje, što bi im omogućilo socijalnu sigurnost i zdravstvenu zaštitu.

- U ime hiljade seksualnih radnica u Makedoniji dižem glas protiv svih loših politika koje nas još više guraju na dno života, protiv svih predrasuda i stigmi koje kao mračni oblaci stoje nad našim glavama, dižem glas protiv onih koji sprovode dvojne starndarde, osuđujući naš izbor, a istovremeno uživajući u našim uslugama - kaže ona.

Foto: D. Joksić Foto: D. Joksić

Represivne mere prema seksulnim radnicama bacaju ih na margine društva gde su izložene torturi i diskriminaciji, ne samo od strane loših klijenata i makroa, već i od državnih institucija, centara za socijalni rad i zdravstvenih institucija.

- Prestanite da vaše moralne vrednosti vrednujete na osnovu mojih odluka. Moje moralne vrednosti mi kazuju da zarađujem za sebe i moju familiju. Ovo je moj način – da radim kao seksualna radnica. Ja odlučujem o sebi i svom telu i kakvu vrstu usluga ću prodavati, a institucije jedino mogu da odluče pod kakvim okolnostima ću raditi - ogorčeno kaže ona i nastavlja:

- Mi kurve i dalje ostajemo neprijatna pojava za državu, a vi i dalje kupujete naše usluge. Ponudite nam neophodnu socijalnu i ekonomsku pomoć i podršku koja nam je potrebna. Stigma nas dopunski otuđuje od institucija, od kojih nam je potrebna pomoć i podrška. Mi ćemo i dalje ostati obeshrabrene da prijavljujemo silovanja, premlaćivanja, ucene i pretnje, a vi nećete smanjiti kriminal. Zato još jednom javno postavljam pitanje zašto je naša kategorija ljudi, često podložna torturi, isključena iz društva, i radi čega institucije negiraju naše postojanje!?

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gradjanin sela

    11. januar 2017 | 15:11

    Sve radis za pare? Treba letos da se kopa kukuruz pa ako si zainteresovana...

  • The Spatula

    11. januar 2017 | 14:42

    Da je srece, da snimate uspesnu decu, radnike, gazde koji dobro placaju, sportiste, dobre ljude. Vi snimate prostitutke i propagirate kako je to normalan posao. Neverovatno.

  • Veteran

    11. januar 2017 | 14:31

    Tata je ponosan na tebe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA