≫ 

TRAMP I MELANIJA STIGLI U BELU KUĆU: Parada završena, ali se slavlje nastavlja (FOTO) (VIDEO)

Vašington je danas bio najveća pozornica američke političke scene, a na Telegrafovom blogu mogli ste da uživo iz minuta u minut pratite inauguraciju novoizabranog predsednika SAD

  • 52

Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp tačno u 18 časova postao je 45. predsednik SAD, a svečanu zakletvu položio je držeći ruku na dve Biblije. Svoj inauguracioni dan počeo je tvitom u kojem poručuje: "Sve počinje danas!".

Tramp danas ulazi u Belu kuću: Umesto da se menja zbog funkcije, funkcija će se menjati zbog njega (FOTO) (VIDEO)

- Vidimo se na zakletvi u 11:00 sati. Pokret se nastavlja - rad počinje! - napisao je Tramp na istoj društvenoj mreži, prenosi AP.

Povodom inauguracije u centru Vašingtona oko Kapitola okupilo se oko 900.000 ljudi. U Belu kuću Tramp će ući isto kao što je ušao u predsedničku trku - prkosan, sasvim siguran u svoju politiku i bez robovanja tradiciji.

Blog uživo:

00:39 - Donald Tramp se vratio u Belu kuću gde će početi sa svojim predsedničkim obavezama. Prvo će potpisati dokumenta o izboru Džona Kelija i Džejmsa Matisa, a onda će se slavlje nastaviti. U toku noći biće održano tri bala. Karte su bile dostupne javnosti i svako je mogao da ih kupi.

00:32 - Američki Kongres večeras je velikom većinom glasova odlučio da je novi sekretar za unutrašnju bezbednost u kabinetu predsednika Donalda Trampa, penzionisani general Džon Keli, prenosi Rojters.

Za njega je glasalo 88 kongresmena, 11 je bilo protiv, a jedan kongresmen je bio uzdržan.

00:27 - Tokom demonstracija u Vašingtonu uhapšeno je 217 osoba i povređeno najmanje šest policajaca.

00:22 - POHOTNI BIL KLINTON ODMERAVAO IVANKU TRAMP: A onda ga je Hilarin brutalni pogled spustio na zemlju!

23: 47 - Američki Kongres potvrdio je danas izbor penzionisanog generala Džejmsa Matisa za ministra odbrane, prenosi Rojters. Više o izboru Matisa pročitajte OVDE.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

23:45- PUTIN STAVIO TRAMPU LANAC OKO VRATA: Šokantna fotografija sa ulica Vašingtona tokom inauguracije novog predsednika SAD!

23:21 - Donald Tramp i Melanija izašli su ispred Bele kuće odakle će nastaviti da gledaju paradu.

23:05 - Protesti nisu samo u Vašingtonu već i u drugim gradovima širom sveta. U brojnim gradovima Evrope i Azije održavaju se protesti protiv Donalda Trampa, koji je danas i zvanično postao 45. predsednik SAD, a na protestima u Vašingtonu, održanim nedaleko od mesta inauguracije, uhapšeno je više od 90 demonstranata dok su razbijali izloge i bacali kamenice na policiju, prenose agencije.

Na Tauer Bridžu u Londonu okačen je baner "Gradimo mostove, a ne zidove", a nekoliko demonstranata, je nosilo roze slova "Deluj sda", dok su drugi ispred britanskog parlamenta držali transparente "Migranti su dobrodošli ovde". Ispred američke ambasade u Londonu, demonstranti su pevali protestne pesme.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

U prestonici Škotske, Edinburgu demonstranti su nosili transparebnte "Žene ustanite" i "Ne postoji druga planeta", kao odgovor na Trampovu nezainteresovanost za borbu protiv klimatskih promena.

Protesti su održani i u Japanu, na Filipinima i u Belgiji, gde je stotine ljudi održalo "munutu ćutanja" držeći sveće, prkoseći oštroj zimi i držeći transparente kojima se brane "ženska prava".

22:53 - Tramp je odmah nakon što je položio zakletvu otpustio američke ambasadore u svim zemljama sveta i to bez imenovanja novih.

22: 40 - Donald i Melanija Tramp stigli su u Belu kuću.

22: 31 - Nemiri u Vašingtonu i dalje traju. Demonstranti su zapalili limuzinu svega nekoliko blokova dalje od povorke.

22:29 - Povorka će uskoro stići u Belu kuću.

22:14 - Trampova limuzina stala je ispred Donaldovog hotela u Vašingtonu, gde je novi predsednik Amerike sa suprugom i decom izašao da pozdravi okupljeni narod koji uzvikuje njegovo ime i pozdravlja ga nazad.

22:07 - Svečanoj inauguraciji Donalda Trampa prisustvovale su i Željka Cvijanović, predsednica Vlade Republike Srpske, kao i Snežana Dodik, supruga predsednika Republike Srpske Milorada Dodika.

- Građani Republike Srpske očekuju i uvijek su očekivali da njihove institucije imaju dobru saradnju sa svim zemljama svijeta, posebno sa važnim državama kao što su SAD", rekla je Cvijanovićeva.Građani Republike Srpske očekuju i uvijek su očekivali da njihove institucije imaju dobru saradnju sa svim zemljama svijeta, posebno sa važnim državama kao što su SAD - rekla je Cvijanovićeva.

Foto: Promo Foto: Promo

22:01 - Palma na Trampovoj inauguraciji!

21:59 - Duž Avenije Pensilvanije čuje se kako okupljeni narod skandira "Tramp, Tramp" i "Amerika, Amerika".

Printsrkrin: CNN Printsrkrin: CNN

21:36 - Trampovi su ušli u "zver", predsedničku limuzinu koja će ih Avenijom Pensilvanija odvesti do Bele kuće.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

21: 33 - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izrazio je večeras želju da će, stupanjem na dužnost novog američkog predsednika Donalda Trampa, nastupiti era koja će svetu doneti više mira i stabilnosti.

Nikolić je uputio čestitku novom predsedniku Sjedinjenih Američkih Država povodom njegovog stupanja na dužnost.

21:32 - Svečana parada počela je vojnim maršem.

Pritnskrin: CNN Pritnskrin: CNN

21:29 - Prvi Trampov govor kao predsednik Amerike ste već čuli u jednom od najpoznatijih filmova na svetu!

21:16 - Svečana parada počinje za koji minut. Duž Avenije Pensilvanija okupilo se na hiljada građana koji žele da vide Donalda i Melaniju Tramp na putu od Kapitol hila do Bele kuće.

Printskrin: CNN Printskrin: CNN

21:04 - Tramp je tokom svog govora na svečanoj večeri pozdravio Hilari i Bila Klintona i zahvalio im se što su prisustvovali inauguraciji. Potom je usledio veliki aplauz.

20:54 - OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Ruse trese TRAMPOMANIJA, narod slavi inauguraciju novog predsednika Amerike!

20:43 - Uskoro počinje parada Avenijom Pensilvanija u Vašingtonu. Tramp će sa porodicom ići od Kapitol Hila do Bele kuće, a na tom putu će ga pratiti vojska...

20:20 - Više od 90 demonstranata u Vašingtonu je uhapšeno.

20:15 - Pogledajte rutu parade kojom će Trampovi od Kapitol Hila stići do Bele kuće.

20:08 - TRAMP DOBIO NOVI TVITER NALOG: Prati ga skoro 5 miliona ljudi, a još uvek nije objavio nijedan tvit!

20:03 -Nemiri u Vašingtonu i dalje traju. Demonstranti bacaju kamenice na policajce i izazivaju nemire nedaleko od mesta na kojem je u toku bal povodom Trampove inauguracije. Policajci i dalje suzavcem pokušavaju da obuzdaju rulju.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

19:54 - Papa Franja pozvao je danas predsednika SAD Donalda Trampa da se tokom svog mandata rukovodi etičkim vrednostima i da vodi računa o siromašnima i prognanima.

U čestitki Trampu, papa je naveo da se moli da će Trampove odluke biti zasnovane na etičkim i duhovnim vrednostima, "koje su oblikovale istoriju američkog naroda i posvećenost američke nacije napretku ljudskog dostojanstva i slobode širom sveta", prenosi Rojters.

Tan2017-1-20_18142990_0-670x466

- Nadam se da će pod vašim vođstvom, ugled Amerike nastaviti da se meri na osnovu brige o siromašnima, prognanima i onih kojima je pomoć neophodna - dodao je on.

19:52 - PRVA TRAMPOVA ODLUKA IZAZVALA NEMIR: Amerika razvija novi raketni sistem!

19.41 - NASA je objavila satelitsku fotografiju kako je izgledao Vašington tokom inauguracije.

19:40 - Donald i Melanija Tramp stigli su na bal povodom inauguracije.

19:38 - Mišel i Barak Obama otišli su na porodični odmor u Palm Springs.

19:36 - TAJNA DRUGE BIBLIJE: Melanija držala dve svete knjige dok je Tramp polagao zakletvu!

19:34 - Inauguracioni govor novog predsednika SAD Donalda Trampa je među najradikalnijim inauguracionim govorima u istoriji, ocenili su analitičari za CNN.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Prateći uživo inauguraciju Trampa, analitičari su naveli i da je Trampov govor bio čist populizam.

- Njegov govor prilično liči na one iz kampanje, samo što nije bilo toliko ''ja'', bilo je više ''mi - ocenili su.

19:24 - Tramp je završio potpisivanje dokumenata.

19:16 - Donald Tramp na Kapitol Hilu potpisuje zvanična dokumenta kojima imenuje svoj kabinet.

Printskrin: CNN Printskrin: CNN

19:15 - U Beloj kući će raditi više od 300 članova osoblja koje Tramp neće birati, a koje će viđati svaki dan.

19:11 - U Sevnici danas seva hrana i alkohol: Melanijin zavičaj slavi uz vino i salamu prve dame!

19:07 - U vazduhoplovnoj bazi Endruz u Merilendu su Barak i Mišel Obama koji će se poslednji put obratiti javnosti i pozdraviti sve ljude koji su radili za njih tokom proteklih osam godina, kao i one koji su ih podržavali.

Inagruracija Donalda Trampa

18:45 - Vučić čestitao Trampu: Srbija je spremna da bude pouzdan partner!

18.42 - Obama je helikopter napustio Kapitol hil.

18:32 - Svečanost inauguracije je završena. Donald Tramp, Barak Obama, Hilari Klinton i ostali zvaničnici polako napuštaju Kapitol hil.

18:26 - U toku je nacionalna himna Sjedinjenih Američkih Država koju peva Džeki Ajvanho.

18.19 - "Zajedno ćemo učiniti Ameriku snažnom, bogatom i ponosnom. Zajedno ćemo učiniti Ameriku jakom ponovo. Hvala vam. Bog vas blagoslovio i bog blagoslovio Ameriku - su reči kojima je Tramp završio govor. Kompletan prvi govor predsednika Donalda Trampa možete pročitati OVDE.

18:13 - Tramp je rekao da će iskoreniti radikalni islamistički terorizam.

Inaguracija Donalda Trampa

18:09 - "20. januar 2017. biće zapamćen kao dan kada su građani ponovo postali vladari. Zaboravljeni muškarci i žene naše zemlje više neće biti zaboravljeni. Od danas vas svi slušaju", rekao je Tramp.

- Amerika će ponovo početi da pobeđuje. Pobeđivaće kao nikada ranije. Povratićemo naše granice, naše bogatstvo i naše snove - izjavio je Tramp.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

18:07 - Tramp se zahvalio Obami i njegovoj porodici i istakao da su prethodnih osam godina bili "neverovatni". 

- Danas ne samo da prebacujemo moć sa jedne stranke na drugu, danas vraćamo moć Vašingtona u vaše ruku - dodao je Tramp.

Inaguracija Donalda Trampa

18:04 - "Mi građani Amerike sada imamo zajednički cilj - da obnovimo našu zemlju i povratimo obećanje dato svim građanima. Zajedno ćemo odrediti kurs Amerike i sveta u godinama koje dolaze. Građani su ponovo vladari naše nacije", su prve Trampove reči nakon što je zvanično postao predsednik SAD.

18:02 - Tramp položio zakletvu, sada je i zvanično 45. predsednik SAD. Odjekdnula je i počasna paljba. Počinje obraćanje.

Printskrin: CNN Printskrin: CNN

18.00 - Počela je zakletva Donalda Trampa. Tramp je sa porodicom.

17:53 - Zakletvu prvo  polaže potpredsednik Amerike, Majkl Pens.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

17:43 - Molitva je završena, na scenu je stupio hor iz Misurija. Čeka se polaganje zakletve

17: 39 - Upravo traje molitva, svi okupljeni stoje. 

17: 34 - Senator Misurija, Roj Blunt, pozdravio je okupljene, čeka se Trampovo obraćanje.

17.33 - Svi oduševljeno kliču i aplaudiraju dok Tramp ljubi Melaniju, a kisela lica Bila i Hilari govore sve!

17: 32 - Donald Tramp je izašao pred hiljade ljudi na Kapitol hilu i rukovao se sa Barakom Obamom.

Printsrkin: CNN Printsrkin: CNN

17:29 - Na ovim mestima sede Trampovi, Obame tik uz njih, a Klintonovi im toliko blizu da boli!

17: 15 - Donald Tramp je stigao na Kapitol hil gde će uskoro početi inauguracija.

17:03 - Hilari i Bil Klinton stigli su na Kapitol hil, i pridružili se bivšim predsednicima Džordž Bušu i Džordž Bušu junioru i njihovim suprugama.

Gubitnička fotografija dana: Klintonovi na inauguraciju, Hilari je imala da kaže samo dve rečenice (FOTO) (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

16: 55 - Tramp i Obama sa svojim suprugama izašli su iz Bele kuće, ozbiljnog lica, i uputili se ka Kapitol hilu gde će se održati inauguracija. Na inauguraciju stigao je i senator Berni Sanders, bivši podpredsednik Dik Čejni i mnogi drugi zvaničnici.

16:47 - Novinar "RT-a" Aleksandar Rubinštajn uhapšen je dok je izveštavao o protestima u Vašingtonu.

Foto: Twitter/Alexander Rubinstein Foto: Twitter/Alexander Rubinstein

16:41 - Velika grupa demonstranata, anti-trampovski nastrojena, na ulicama prestonice SAD pravi nerede i sukobljava se s policijom.

 

16:40 - Predsednik Rusije Vladimir Putin neće pratiti inauguraciju novoizabranog američkog predsednika Donalda Trampa, saopštio je Kremlj. razloge možete pročitati OVDE.

16:29 - Po dolasku u Belu kuću, u kojoj su Trampovi dočekani od odlazećeg para Baraka i Mišel Obame. Melanija je svojim domaćinima donela i poklon u maloj plavoj kutiji. Više pročitajte OVDE.

16:19 - MISTERIJA MELANIJINIH NAOČARA: Svi pričaju kakvu je dramu izazvala prva dama samo zbog jednog detalja (FOTO)

16:15 - Prijatelj Trampa koji je bio u crkvi Svetog Jovana rekao je da je novoizabrani predsednik SAD bio izuzetno emotivan. Prema njegovim rečima, Tramp je zagrlio članove svog kabineta dok su mu oči bile pune suza.

16:00 - Članovi Trampove porodice stigli su na kapitol Hil. Među njima se nalaze Donald Tramp junior, Tifani Tramp i Baron Tramp.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

15:45 - Melanija izgleda kao milion dolara: Pojavila se u nebesko plavom, zablistala kao najveća zvezda! (FOTO)

15:44 - Novoizabrani predsednik SAD sa Melanijom stigao je u svoju novu rezidenciju u kojoj ga je dočekao Barak Obama sa suprugom Mišel. Trampovi su uručili i poklon porodici Obama, nešto što liči na plavu kutiju Tifanija.

15:34 - Tramp je napustio crkvu i ušao u kola. Sledeća stanica - Bela kuća.

15:30 - Barak Obama krenuo je u poslednju šetnju kroz Belu kuću. Danas mu je poslednji dan kao predsednik SAD. On je ostavio Trampu pismo sa ličnom porukom na stolu iz 19. veka.

15:10 - Evo kako izgleda plan sedenja na inauguraciji Donalda Trampa (FOTO)

14:52 - Tramp je stigao, zajedno sa suprugom Melanijom, u biskupsku crkvu Svetog Jovana u Vašingtonu, čime je praktično počela svečanost njegove predsedničke inauguracije. Tramp u crkvi prisustvuje crkvenoj službi sa svojom porodicom, potpredsednikom SAD Majkom Pensom i njegovom porodicom, članovima Kabineta i prijateljima.

14:01 - Melanija u 15 sekundi rekla apsolutno sve za šta je Amerikankama trebalo 20 minuta (FOTO) (VIDEO)

13:10 - Tramp će odmah nakon današnje inauguracije početi da koristi svoja izvršna ovlašćenja, pri čemu ima pripremljenih više od 200 odluka.

12:37 - Po uzoru na ruskog predsednika Vladimira Putina i "Noćne vukove", i Tramp ima podršku grupe "Bajkeri za Trampa" koji već nekoliko dana voze ka glavnom gradu Amerike želeći da stignu na inauguraciju kako bi napravili živi zid i zaštitili predsednika od nasilnih protestanata. Više pročitajte OVDE.

Foto: Profimedia/Zuma Press - News Foto: Profimedia/Zuma Press - News

11:26 - VAŠINGTON TVRĐAVA: Trampa će opkoliti milion ljudi, čuvaju ga hiljade policajaca, a iza scene se kuvaju protesti (FOTO)

11:19 - Na svečanoj večeri uoči inauguracije Trampa, nakon govora nove prve dame Melanije Tramp, desila se jedna nesvakidašnja situacija. Šta se desilo, pogledajte na sledećem linku.

10:31 - Tokom jučerašnjeg dana, na stotine demonstranata sukobilo se u Vašingtonu sa simpatizerima novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Sukobi uoči inauguracije Trampa u Vašingtonu: Neredi na ulicama, tuča između pristalica i protivnika (FOTO) (VIDEO)

10:08 - Holivudski glumci Robert de Niro i Alek Boldvin, oskarovac Majkl Mur i pevačica Šer bili su među hiljadama demonstranata koji su protestovali ispred hotela Donalda Trampa u Njujorku. Više o ovoj vesti pročitajte OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Сербия любит Россию

    20. januar 2017 | 16:00

    Роберт Де Ниро ме јако разочарао али у сваком случају све најбоље за породицу Трамп

  • Dragan RS

    20. januar 2017 | 17:51

    Gledam ove Busove i Klintonove, kakve njuske, inteligencija prosto isijava iz tih faca. Daj Boze da svi zajedno imaju IQ 100.

  • Johan

    20. januar 2017 | 18:07

    Neka mu je srećan Sveti Jovan!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA