≫ 

BiH pokreće reviziju presude protiv Srbije

Ekspertni tim koji su činili članovi Fondacije "Pravda za BiH" i Instituta za istraživanje zločina protiv čovečnosti i međunarodnog prava, zaključio je da postoji dovoljno dokaza da se krene u proces revizije presude.

  • 95

Na današnjem savetovanju koje je održano u sarajevskom sudu, a u organizaciji Fondacije Pravda za BiH i Instituta za istraživanje zločina protiv čovečnosti i međunarodnog prava, odlučeno je da će BiH pokrenuti reviziju presude Međunarodnog suda pravde po tužbi BiH protiv Srbije i Crne Gore.

Poznata je po svireposti: Počelo suđenje "Krvavoj Azri" za ratne zločine nad Srbima

Kako piše klix.ba, sastanku su prisustvovali reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović, bivši član Predsedništva BiH Beriz Belkić, vrh SDP-a BiH predvođen predsednikom stranke, bivši član Predsedništva BiH Ejup Ganić, predsednik SBB-a Fahrudin Radončić, predsedavajući Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefik Džaferović, predsjednik Stranke za BiH Amer Jerlagić, predsjednik BPS-a i general Sefer Halilović , predsjednik DF-a Željko Komšić, te predsjednik SDA i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović koji je pokrovitelj današnjeg savjetovanja.

Ekspertni tim koji su činili članovi Fondacije "Pravda za BiH" i Instituta za istraživanje zločina protiv čovečnosti i međunarodnog prava, zaključio je da postoji dovoljno dokaza da se krene u proces revizije presude.

Na skupu je izneseno i više argumenata koji potvrđuju da Sakib Softić ima mandat agenta i da može pokrenuti proces revizije.

Nakon kratkih diskusija prisutni su jednoglasno usvojili zaključke od kojih je ključni da se podržava stav agenta Sakiba Softića da su se stekli uslovi za podnošenje aplikacije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ...i td

    17. februar 2017 | 18:39

    Nije BiH odlucio,nego ekstemni deo istih.Njihovo geslo je:Rat,rat,rat a kada pobedimo opet rat,rat,rat. Dace Bog da izginete.

  • Vuk1989

    17. februar 2017 | 18:41

    Ne može PiH podneti nikakvu tužbu nego njihova federacija kao prvo, a drugo, to otvara vrata samostalnosti Republike Srpske. Nestalo im para od donacija koje su pokrali pa ko vele, aj da probamo ovu varijantu, možda nešto kapne.

  • Lara

    17. februar 2017 | 19:19

    Ako niste krivi,cemuu strah,nek istina izadje na vidjelo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA