Ceo region traži nestalog Konstantina (10): U najmasovniju potragu ikada na Majevici uključili su se svi!

U potragu je krenulo i 86 pripadnika Oružanih snaga BiH

  • 1

U veliku potragu za Konstantinom Stijepićem (10) na Majevici danas je sa svim drugim službama na terenu krenulo i 86 pripadnika Oružanih snaga BiH (OS BiH).

Nestao mali Konstantin koji boluje od autizma: Otišao je od kuće i nestao bez traga, u toku je velika potraga na Majevici

- Angažman Oružanih snaga BiH odvija se u skladu sa procedurama, odnosno posredstvom Ministarstva bezbednosti BiH, na zahtev Republičke uprave civilne zaštite RS – saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Pripadnici OS BiH po planu pretraživanja i u koordinaciji sa ostalim službama na terenu pretražuju širi reon Majevice. Portparol Centra javne bezbednosti Bijeljina Aleksandra Simojlović navela je da se danas pretražuje teren od Površnica prema Busiji i Zlatovu i ponovo područje Lipovice i Labucke.

Četvrti dan za dečakom tragaju i pripadnici policije, civilne zaštite, spasilačke i gorske službe, lovci i meštani.

U potragu za dečakom, kako je istakao Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave za Civilnu zaštitu, uključiće se i letelice EUFOR, kao i Aerokluba SBA kojima će se još jednom detaljno iz vazduha pregledati teren na kojem bi mogao biti dečak.

- Na letelici Aerokluba SBA, tzv. žirokopteru biće i jedan pripadnik civilne zaštite, a opremljeni su posebnim senzorima, kamerama i dvogledima kako bi detaljno prečešljali teren. Snimci dronom nisu dali rezultate, iako smo zaista prešli veliku površinu. Zato danas krećemo od glavnog magistralnog puta Sarajevo – Tuzla prema Loparama – rekao je Solak.

Desetogodišnji dečak Konstantin Stijepić, koji boluje od autizma, nestao je 7. marta ove godine oko 13 sati na području između naselja Lipovica i Labucke, nedaleko od porodične kuće na Majevici kod Lopara.

S obzirom na to da je u pitanju dečak koji boluje od autizma, upućena je molba građanima na području Lopara i susednih opštna da pregledaju objekte na svojim imanjima u kojima bi se dečak mogao sakriti ili skloniti od kiše.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Izvor: faktor.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA