Nastavljena potraga za nestalima sa Konkordije

Spasilačka operacija je bila suspendovana jer je kruzer počeo da klizi sa spruda na koji se nasukao

  • 0

Ronioci su jutros nastavili potragu za 21 osobom koje su nestale u brodolomu turističkog broda "Kosta Konkordija" kod obale Toskane, pošto je spasilačka operacija juče bila suspendovana, jer je kruzer počeo da klizi sa spruda na koji se nasukao.

Ronilačke ekipe pretražuju more u okolini broda, pošto su vlasti zaključile da je olupina danas dovoljno stabilna da ne predstavlja opasnost.

- Koristićemo male količine eksploziva da probijemo još rupa. Ronioci će ući u trup i nastaviti potragu - rekao je portparol italijanske obalske straže Filipo Marini, prenele su agencije.

U toku su i pripreme za ispumpavanje goriva iz polupotopljenog broda jer preti opasnost od izlivanja nafte u more, što bi izazvalo ekološku katastrofu.

Italijanski premijer Mario Monti izjavio je juče da su preduzete sve mere, kako bi se sprečilo curenja 500.000 litara goriva posle brodoloma luksuznog broda "Kosta Konkordija" 13. januara kod ostrva Ðiljo.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA