≫ 

U najvećoj policijskoj akciji do sada uhapšene 74 osobe: Zadat snažan udarac kriminalu i korupciji!

Oni se sumnjiče da su u prethodnom periodu izvršili više različitih krivičnih dela,između ostalog, pranje novca, poreska utaja, prevare, zloupotreba službenog položaja, primanje i davanje mita, kao ifalsifikovanje novca

  • 68

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović rekao je da je policijskom akcijom "Signal" koju je Ministarstvo unutrašnjih poslova sprovelo u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, poreskom policijom i Bezbednosno-informativnom agencijom, zadat snažan udarac finansijskom kriminalu i korupciji, posebno kada je reč o zloupotrebama u državnim organima.

Natalija je ostavila bebu i nestala pre 14 godina: Misteriozni poziv je policiji odao nove detalje i počeli su da kopaju (FOTO) (VIDEO)

Masovna porodična tuča u centru Niša: Nije se znalo ko koga bije

Drama na beogradskom aerodromu: Komunalni policajac pokušao da zaustavi Izraelce koji nisu hteli da plate parking, a onda je vozač dao gas!

- Tokom akcije "Signal", koja je jutros sprovedena na teritoriji čak 19 gradova u Srbiji, uhapšene su 74 osobe. Osim toga podnete su i krivične prijave u redovnom postupku protiv još 46 ljudi, a za tri osobe se intenzivno traga - rekao je ministar Stefanović.

Kako je objasnio oni se sumnjiče da su u prethodnom periodu izvršili više različitih krivičnih dela,između ostalog, pranje novca, poreska utaja, prevare, zloupotreba službenog položaja, primanje i davanje mita, kao ifalsifikovanje novca.

Foto-Ilustracija: Telegraf, Profimedia/Alamy Foto-Ilustracija: Telegraf, Profimedia/Alamy

- Osumnjičeni su budžet Republike Srbije, zatim Autonomne pokrajine Vojvodine, budžete više lokalnih samouprava i druge privredne subjekte oštetili za oko dve milijarde dinara - pojasnio je Stefanović.

Ministar policije je rekao da su uhapšena i dva sadašnja i dva bivša predsednika opštine, zatim 14 bivših i sadašnjih direktora državnih i privatnih preduzeća, a podnete su i krivične prijave protiv više funkcionera lokalnih samouprava.

Foto: MUP Srbije Foto: MUP Srbije

- Republika Srbija šalje jasan signal da nema zaštićenih, da nema povlašćenih i da nikoga neće zaštiti niti partijskapripadnost,niti politički položaj, niti materijalni status. Ministarstvo unutrašnjih poslova će nastaviti odlučan obračun sa korupcijom - naglasio je ministar Stefanović.

Izjavu ministra Stefanovića možete preuzeti sa FTP servera Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Foto: Ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA