KONTRAST: Pola godine od tragedije koja je odnela šest života (FOTO)

U Novom Sadu obeleženo šest meseci od stravične tragedije u diskoteci "Kontrast". Gradonačelnik Vučević naglasio da je na svima odgovornost da se ovakva nesreća nikada više ne dogodi

  • 0

Danas se navršilo pola godine od tragičnog požara, koji je izbio u diskoteci "Kontrast", kada je stradalo šestoro mladih ljudi.

U požaru 1.aprila poginuli su Marina Aničić (25) iz Čuruga, Milena Dalmacija (26) iz Futoga, Tamara Miladinović (25) i Zoran Ignjatović (28) iz Novog Sada, Marko Pavlović (29) iz Kragujevca i Renato Vuković (21) iz Kikinde.

- Siguran sam da će Renato, Tamara, Milena, Marina, Zoran i Marko nastaviti da žive u duhu našeg grada zauvek - rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević tokom razgovora sa ocem tragično nastradale Tamare Miladinović.

Vučević je, izjavljujući saučešće porodicama nastradalih, istakao da ta stravična tragedija nije smela da se desi.

- Nikada nećemo moći da osetimo tugu koju njihovi najbliži osećaju, ni da nadoknadimo njihove živote, ali ono što možemo da uradimo jeste da nam se takva tragedija nikada više nikada ne dogodi - rekao je Vučević, dodajući da je "na nama odgovornost da nikada više ne dozvolimo da se grad zavije u crno".

Vučević je naglasio da svi imamo obavezu da uložimo svu snagu u sprečavanje i najmanje mogućnosti da se nesreća dogodi.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu pre tri dana je novosadskom Višem sudu podnelo optužnicu protiv četvorice osumnjičenih za izazivanje požara u diskoteci "Kontrast".

Optuženi su vlasnik objekta u kom se nalazi ta diskoteka Alojz Ganić, zakupci diskoteke Slaviša Stanišić i Dejan Ratković i električar Miroslav Papuga, koji je bio angažovan na poslovima održavanja.

Oni se terete za teško delo protiv opšte sigurnosti i izazivanje opšte opasnosti.

(P. Marković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA