ENGLESKI "SAN": Sava Savanović na slobodi, Srbi u panici kupuju beli luk!

Informaciju o urušavanju vodenice najčuvenijeg srpskog vampira, poznati engleski tabloid preneo kao: "Vampir na slobodi, Srbi upozoreni"

  • 1

BRITANCI ZAISTA NE ZNAJU NIŠTA O SRBIJI! Poznati engleski tabloid "San" (The Sun) objavio je "paničan tekst o Srbiji" naslovljen sa: "Vampir na slobodi, Srbi upozoreni".

"Prodaja belog luka u Srbiji značajno je porasla od trenutka kada je najpoznatiji vampir Sava Savanović pobegao", suluda je informacija u ovom britanskom tabloidu.

Savu Savanovića, koji je deo srpske legende i za koga se veruje da je vampir koji je živeo u staroj vodenici kod Bajine Bašte, Britanci predstavljaju kao "najpoznatije čudovište" (citiramo: the most famous monster) koje od urušavanja vodenice "hara" selom u potrazi za novim žrtvama!

Vodenica se zaista urušila - vest je od pre nekoliko dana koju su preneli srpski mediji, ali nikakvo čudovište se nije oslobodilo i ništa što je golim okom vidljivo nije izašlo iz iste.

Prema legendi, Sava Savanović je vampir iz vodenice u selu Zarožje, kod Bajine Bašte, koji je ubijao i pio krv seljana koji su dolazili u vodenicu da samelju žito.

Da li Britanci nikada nisu čuli za naše legende ili su za prevod teksta koristili Google translate, ostaće nepoznato.

(I. Danić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA