Putnici Konkordije traže odštetu od 460 miliona dolara

Vlasnici Konkordije ponudili putnicima po 11.000 evra, šestoro američkih putnika traži višemilionsku odštetu

  • 0

Šestoro putnika kruzera Kosta Konkordija podnelo je u Majamiju tužbu protiv američke firme Karnival i Kosta Kruz Lajns, vlasnika Konkordije ne pristajući tako na sporazum koji je kompanija ponudila većini putnika.

U tužbi kojom se Karnival i Kosta Kruz Lajns optužuju za pomorski nemar šestorka zahteva 460 miliona dolara za pretrpljenu štetu.

Podsećamo, kompanija koja je vlasnik potonulog kruzera ponudila je putnicima po 11.000 evra odštete za izgubljeni prtljag i psihičke traume koje su doživeli zbog nesreće. Kompanija bi putnicima trebalo da nadoknadi i punu cenu krstarenja, kao i putne te lekarske troškove koje su imali po dolasku na kopno. Sporazum se neće odnositi na stotine članova posade, oko sto slučajeva povređenih putnika i na porodice koje su u nesreći izgubile svoje bližnje, već će se oni nagoditi u posebnom aranžmanu.

Kruzer ss 4.229 ljudi, od kojih 3.200 turista i oko hiljadu članova posade je 13. januara udario u stenu blizu ostrva Giljo u toskanskom arhipelagu. Prema privremenim podacima 16 osoba je poginulo, a 16 se smatra nestalima.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA