U PRITVOR U BELOM DŽIPU: Miškovići na saslušanju u zgradi Tužilaštva! (FOTO) (VIDEO)

Vlasnik Delte i njegov sin kojima je uručeno rešenje o zadržavanju do 48 sati doveženi su belim džipom policije u Tužilaštvo za organizovani kriminal. Oni se sumnjiče da su zloupotrebom službenog položaja nezakonito pribavili imovinsku korist od preko 30 miliona evra

  • 10

Miroslav Mišković i njegov sin Marko, koji su jutros priveden u zgradu Uprave kriminalističke policije, nakon određivanja pritvora od 48 sati belim džipom prebačeni su u Tužilaštvo za organizovani kriminal u Ustaničkoj ulici, gde je počelo je saslušanje.

Vlasnik Delte tamo će provesti naredne dane i biti saslušavan u vezi sa spornim poslovima oko "Nibens grupe" i firme "Del real".

Radna grupa Uprave kriminalističke policije privela je i odredila pritvor do 48 sati Miroslavu Miškoviću, Marku Miškoviću i još osam lica, među kojima je i Milo Đurašković.

Miroslavu i Marku Miškoviću i još osam osoba uručeno rešenje o zadržavanju do 48 sati, nakon čega će biti dovedeni u Tužilaštvo za organizovani kriminal, saznaje naš portal. Zdenko Tomanović, jedan od advokata Miroslava Miškovića, uložio je žalbu na policijsko zadržavanje Miškovića od 48 sati.

Večeras je završeno saslušanje petorice, od ukupno 10 osumnjičenih, dok će Miroslav Mišković biti saslušan sutra u 13 sati, a kasnije u toku dana i njegov sin Marko, kao i Milo Đurašković, vlasnik grupe "Nibens" koja je obuhvatala brojna preduzeća za puteve u centralnoj Srbiji, Vojvodini i Beogradu.

Miroslav Mišković, vlasnik "Delta holdinga", Marko Mišković, vlasnika firme "Mera investment fund" i Milo Đuraškovića, vlasnik "Nibens grupe", "Šer korporacije" i PTP Niš, sumnjiče se za mahinacije prilikom privatizacije putarskih preduzeća.

Policija, takođe je privela i bivše direktore PZP Niš Milutina Gaševića i Zorana Mihailovića, direktora „ Šer korporacije" Ristu Ristića, predsednika Skupštine akcionara PZP Niš Dejana Jevtića, akcionara PZP Niš Zorana Kaitovića, direktora "Delta brokera" Predraga Filipović i procenitelj "Konzita" Rašo Zdravka.

Oni se sumnjiče da su zloupotrebom službenog položaja izvlačili finansijska sredstva i imovinu iz privatizovanih putarskih preduzeća čime su nezakonito pribavili imovinsku korist od preko 30 miliona evra za Miroslava i Marka Miškovića i Mila Đuraškovića.

Miroslavu Miškoviću je, kako se sumnja, u jednoj transakciji, pribavljena imovinska korist od oko milion i po evra za koliko mu je na ime povraćaja kredita više isplaćeno. Prethodno je Preduzeće za puteve Niš je za privatizaciju PZP Beograd 2005. godine uzelo 23 miliona evra kredita od Miškovićeve firme "Hemslejd trejding limitid" sa Kipra, sa godišnjom kamatom od tri odsto.

Milo Đurašković, vlasnik "Nibens korporacije", "Šer korporacije", firme "Emisio broker" i privatizovanih preduzeća za puteve, kako saznajemo, sumnjiči se da je zloupotrebom službenog položaja stekao imovinsku korist u iznosu od oko 12 miliona evra, kupoprodajom akcija rudnika krečnjaka "Nemetali Topola". Na njegove lične račune "leglo" je oko 4,5 miliona evra, a na račun "Šer korporacij", čiji je vlasnik, oko 7,5 miliona evra.

Marku Miškoviću, vlasniku "Mera investment fund BV" sa Holandskih Antila, pribavljena je imovinska korist u iznosu od oko 18 miliona evra razlikom u ceni kupovine i prodaje 47,59 odsto akcija PZP-a Niš, saznaje naš portal.

Podsetimo vlasnik “Delta Holdinga” je u okviru istrage, a u svojstvu građanina, saslušavan dva puta u Palati Srbija gde je sedište Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, a najviše je bio saslušavan u vezi sa poslovima “Del real” firme.

Sin vlasnika “Delta holdinga” Marko Mišković saslušan je u u Upravi kriminalističke policije u svojstvu građanina, a dan kasnije sprečen je u pokušaju da napusti zemlju.

Suvlasnik “Nibens grupe” Milo Đurašković  saslušan je, ranije, u zgradi MUP-a na Novom Beogradu, gde je odgovarao na pitanja o poslovanju “Nibensa”.

- Đuraškovic je pozvan na saslušanje u svojstvu građanina i policija ima pravo da ga ispituje najviše četiri sata – rekao je tada njegov advokat Zoran Ateljević.

 

(D. Zlojutro)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    12. decembar 2012 | 08:22

    Nije mi jasno sta se hvataju za neke smesne cifre od 30 miliona a miskovic ima milijardu i nesto...Alo bre ljudi

  • Sasa

    12. decembar 2012 | 10:16

    A da li ima snimak hapsenja i da li cemo gospodu videti sa lisicama na rukama? Kada su hapsili DZajica sve smo videli u video snimku a kada se hvataju pravi kriminalci sve su arhivski snimci. Ne kazem da su krivi, svako je nevin dok ne dokazu suprotno ali mislim da za svakog treba da budu ista pravila.

  • SveTac

    12. decembar 2012 | 07:54

    kako cika Velja kaze kradite malo kraduckajte a ne toliko da kradete ::)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA