BORBA PROTIV DUVANSKOG DIMA: Telegraf u akciji za zdravu životnu sredinu

Naša redakcija dobila je, povodom Nacionalnog dana borbe protiv duvanskog dima, od Ministarsva zdravlja zahvalnicu za podršku u ovoj borbi

  • 0

Redakcija portala Telegraf dobila je od Ministarstva zdravlja zahvalnicu za podršku u borbi protiv duvanskog dima. Kako smo naše čitaoce za prethodnih godinu dana više desetina puta savetovali da prestanu sa konzumiranjem cigareta i apelovali na loš uticaj koji duvanski dim ima i na nepušače, naš doprinos i akcije se nastavljaju.

Povodom obeležavanja 31. januara, Nacionalnog dana bez duvanskog dima, u Institutu za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" održana je konferencij na kojoj su govorili ministarka zdravlja prof. dr Slavica Đukić Dejanović, v. d. direktora Instituta "Batut" dr Dragan Ilić i šef Službe za odvikavanje od pušenja Klinike za pulmologiju KCS Ika Pešić. Ove godine Nacionalni dan bez duvanskog dima obeležava se pod sloganom "Domaćinstva bez duvanskog dima".

Tokom proteklih 12 meseci, na našem portalu mogli ste da pročitate koliko samo jedna cigareta loše utiče na vaš organizam, zatim savete o tome kako je mnogo zdravije da u organizam unosite voće umesto cigareta, ali i koliko pušenje ima štetno dejstvo po osobe u vašoj okolini. Takođe, pisali smo o tome kako pušenje izaziva šlog, smanjuje aktivnost mozga, ali i loše utiče na san i odmaranje.

Zahvalnica koju smo dobili samo je motiv više da nastavimo sa praksom i aktivnostima koje će naše i vaše okruženje činiti zdravijim mestom za život.

(E. T. / Foto: Marko Todorović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA