AFLATOKSIN: Opasnost vreba iz mleka ili iz mesa?

Profesorka Dragoslava Radin sa odseka za Prehrambenu tehnologiju i biohemiju Poljoprivrednog fakulteta poručuje da nije rešenje povući mleko sa tržišta nego isključiti svu zatrovanu stočnu hranu iz ishrane životinja

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • dejan

    20. februar 2013 | 19:48

    Želim da neko od stručnjaka javno odgovori na pitanje: Da li kukuruz koji ima povećanu količinu alfa toksina možemo golim okom videti da je zaražen, odnosno prekriven sa plesnima? Ukoliko je tako, onda je rešenje isključiti takav kukuruz iz ishrane za stoku. Šta je sa individualnim poljoprivrednicima koji koriste kukuruz koji nema vidljive promene i nije bio u skladištima već u domaćim salošima? Hvala. Da li je mleko od tih krava zdravo?

  • goksi bombaja

    20. februar 2013 | 13:54

    sta je sa pivom?Opste je poznato da nase "renomirane" pivare umesto slada i hmelja u proizvodnji piva koriste kukuruznu krupicu?Sve da bi odrzali cenu piva na nizem nivou,da sirotinja moze da priusti takav "kvalitet"!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA