AFLATOKSIN: Opasnost vreba iz mleka ili iz mesa?

Profesorka Dragoslava Radin sa odseka za Prehrambenu tehnologiju i biohemiju Poljoprivrednog fakulteta poručuje da nije rešenje povući mleko sa tržišta nego isključiti svu zatrovanu stočnu hranu iz ishrane životinja

Komentari

  • dejan

    20. februar 2013 | 19:48

    Želim da neko od stručnjaka javno odgovori na pitanje: Da li kukuruz koji ima povećanu količinu alfa toksina možemo golim okom videti da je zaražen, odnosno prekriven sa plesnima? Ukoliko je tako, onda je rešenje isključiti takav kukuruz iz ishrane za stoku. Šta je sa individualnim poljoprivrednicima koji koriste kukuruz koji nema vidljive promene i nije bio u skladištima već u domaćim salošima? Hvala. Da li je mleko od tih krava zdravo?

  • goksi bombaja

    20. februar 2013 | 13:54

    sta je sa pivom?Opste je poznato da nase "renomirane" pivare umesto slada i hmelja u proizvodnji piva koriste kukuruznu krupicu?Sve da bi odrzali cenu piva na nizem nivou,da sirotinja moze da priusti takav "kvalitet"!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA