EKSKLUZIVNO: Telegraf pronašao "zlostavljanu" devojku iz spota koji je zapalio svet! (VIDEO)

Devojka iz klipa o nasilju "Jedna fotografija dnevno u najgoroj godini života" je Mia Hujić, filolog i prevodilac za italijanski. Radila je kao hostesa i model u Italiji, u modnim kućama "Ralf Loren" i "Džil Sander"

  • 22

Klip "Jedna fotografija dnevno u najgoroj godini života", koji pokazuje lice nasmejane devojke na početku videa sve do poslednje potresne fotografije nasilja u kojoj ona moli za pomoć, izazvao je mnogo burnih reakcija.

Kako otkriva Telegraf, autor klipa je Mia Hujić, filolog i prevodilac italijanskog jezika. Radila je kao hostesa i model u šou-rumovima u Italiji, modnim kućama "Ralf Loren" i "Džil Sander". Kao prevodilac sarađivala je s filmskim kućama i radila na snimanju italijanskih serija.

Kada smo je pozvali, Mia je bila vidno uznemirena i iznenađena kako smo uopšte uspeli da dođemo do nje, jer je više nego očigledno da su tvorci ovog projekta pokušali da sakriju identitete ljudi koji su napravili ovaj uznemirujući video-snimak.

- Kako ste me uopšte pronašli?! Izvinite, ne mogu ništa da vam kažem, baš ništa. Ovo je ludnica poslednjih nekoliko dana. Molim vas, razumite me, ne bih želela da dajem zvanične izjave ovim povodom - rekla nam je Hujićeva.

Visokobudžetni spot, u kome se čuje muzika u pozadini u trajanju od nešto više od minut, postavljen je na Jutjub pod korisničkim imenom "fero 061982". Mia je u spotu prikazala 365 dana jednog života, a s vremena na vreme na njenom licu se vide masnice, tragovi davljenja, "šljive" ispod očiju, otvorene rane na čelu i usnama. Sve kulminira dramatičnom porukom koju devojka drži na kraju snimka, a koja glasi: "Pomozite mi. Ne znam da li ću dočekati sutra".

Za samo tri dana video-snimak je imao preko 500.000 pregleda i više od 1.500 komentara, a u momentu kada ga je Telegraf otkrio imao je samo 300 pregleda. Neki od korisnika Jutjuba nudili su pomoć, čak su i planirali konkretnu akciju kako bi nesrećnu devojku spasli iz vrtloga nasilja.

Da li se ovo svirepo zlostavljanje zaista dogodilo Miji Hujić ili nekom iz njenog bliskog kruga ili je samo reč o šokantnoj kampanji da bi se maltretiranje zaustavilo i iskorenilo, neće se znati dok autorka ne reši da progovori na tu temu. Bez obzira na sve, spot je već mnogo učinio na širenju svesti o potrebi sprečavanja nasilja. Fotografijama koje ukazuju da zlostavljanje treba zaustaviti odmah, da ono nikad nije malo i da svakog momenta može eskalirati u situaciji u kojoj pomoći više nema, Mia je uspela da uzburka javnost i skrene pažnju na ovaj problem.

Prema nezvaničnim saznanjima, u slučaj se umešala i srpska policija, koja "uveliko radi na utvrđivanju identiteta devojke" (taj slučaj smo im mi rešili - prim.aut.) i utvrđivanju okolnosti pod kojima snimak nastao, kao i da li je ovaj slučaj u nadležnosti našeg pravosuđa i policije.

Snimak su preneli gotovo svi portali u našem okruženju, a priča je dospela i u uticajne svetske medije kao što je svetski poznati The Huffington Post iz Kanade i francuski "L'Express".

(Ljiljana Vučetić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dukii

    21. mart 2013 | 19:38

    Zgadila sam se na Divin komentar: svako ko je jednom tukao zenu zna kako izgledaju masnice! Sta bi radila da te muz tuce toliko da imas frakturu lobanje a da sve to gleda cetvorogodisnje dete koje pokusava da ti pomogne i dobije takvu samarcinu da mu ispadnu dva zuba!Kad komsija prijavi i dodje policija on ti preti da nesmes da ga odas ili ce ti zaklati brata! E vidis fraktura i masnice budu i prodju pa dodju nove i tako u krug! Ali ono sto se desava sa psihom takve zene ne prolazi nikada!

  • Marina

    21. mart 2013 | 18:47

    Zar je bitno da li je sminka ili ne? Vazna je poruka koju salje. Treba stati na kraj nasilju nad zenama.

  • Darija

    21. mart 2013 | 16:57

    kako su je tako nasminkali?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA