PREPORUKA IZ LAGUNE: Odiseja srpske i grčke porodice na Dorćolu (FOTO)

Trejsi Ševalije i dalje drži prvu poziciju na listi najčitanijih "Laguninih" izdanja. Čitateljkama ova izdavačka kuća predlaže strastvenu priču Samante Jang, koja će zaseniti "Pedeset nijansi", a muškoj publici - istorijski roman o Dorćolu, Miomira Petrovića

  • 0

Ove nedelje izdavačka kuća "Laguna" predlaže čitaocima Telegrafa istorijski roman o Dorćolu, "Miris mraka", Miomira Petrovića, romantičnu priču Samante Jang, koja će zaseniti do sada neprikosnoveni roman sličnog senzibiliteta - "Pedeset nijansi" E. L. Džejmsaromantično putovanje u prošlost Dejvida Mičela "Hiljadu jeseni Jakoba de Žuta".

Miomir Petrović

Miris mraka

Uzbudljiva odiseja srpske i grčke porodice čije su se sudbine ukrstile na beogradskom Dorćolu.

"Miris mraka" je porodična saga, ali i svojevrstan istorijski roman o Dorćolu. Radnja romana prati hroniku porodice Maksimović, koja počinje u Trebinju, ali istovremeno i porodičnu sagu porodice Teodopulos, koja počinje u Kastoriji u Grčkoj - obe će se završiti u Beogradu. Usponi i padovi ove dve porodične loze odvijaju se na razrovanim putevima Kraljevine Srbije, ali i Grčke i Makedonije, kroz vekove i godine, i sjedinjuju se na popločanim uličicama beogradskog Dorćola.

Kroz prisećanja glavnog junaka Maksima i živopisne detalje o poreklu njegove porodice, teče drugi, paralelni tok "Mirisa mraka". Od sudbine Dimitriosa Teodopulosa, koji zbog nehotičnog ubistva napušta rodnu Kastoriju i dolazi do Kilkisa u Makedoniji, gde će postati čuveni "šaptač" i trener trkačkih konja pa do današnjih dana, dve porodice, srpska i grčka, spojiće se na Dorćolu, prepoznavši jedna u drugoj sapatnike u kovitlacu istorijskog mraka.

Novi roman Miomira Petrovića je složena literarna freska koja govori o saživotu Srba, Grka, Cincara, Jermena, Arbanasa, Turaka i Nemaca na Balkanu tokom dvesta pedeset mračnih godina. Ovaj roman književnom imaginacijom pokušava da odgovori na pitanje: Kako se uopšte može preživeti Balkan?

Samanta Jang

Dablin strit

Strastven i romantičan roman "Dablin strit" je očaravajuća priča o iskupljujućoj snazi ljubavi, ali istovremeno i roman od kojeg će "Pedeset nijansi" pocrveneti.

Pre četiri godine Džoslin je napustila Ameriku i tragične životne okolnosti i počela iznova u Škotskoj, zakopavši tugu, ugušivši demone i odlučno nastavivši dalje kroz život ne vezujući se ni za koga. Njen samački život joj godi - sve dok se ne preseli u Dablin strit, gde će upoznati čoveka koji će joj iz temelja uzdrmati pažljivo čuvan svet.

Brejden Karmajkl je navikao da dobija sve što poželi i odlučan je da odvede Džoslin u krevet. Znajući koliko je zatvorena za nove veze, Brejden joj daje ponudu kojom će zadovoljiti njihovu snažnu uzajamnu privlačnost bez ikakvih obaveza.

Ali Džoslin prekasno shvata da Brejden želi više od strasti. Tvrdoglavi Škot želi da otkrije tajne duboko skrivene u njenoj duši.

Dejvid Mičel

Hiljadu jeseni Jakoba de Zuta

Iz pera autora kultnog romana "Atlas oblaka" izašlo je delo koje blistavo oživljava tektonske pokrete na mestu dodira Istoka i Zapada. Dramatično, zabavno, dirljivo, mudro, inspirativno i nezaboravno iskustvo.

Pođimo do mesta nimalo nalik nekom drugom: malenog, veštačkog ostrva u Zalivu Nagasakija, koje je čitavih dvesta godina jedina kapija između Japana i Zapada. Tu, na samom izmaku 18. veka, mladi holandski pisar stiže s namerom da stekne veliko bogatstvo. Umesto toga, izgubiće srce.

Zakoračimo na ulice Dedžime i krenimo među trgovce, uhode, tumače, sluge i konkubine na tom mestu prožimanja dve kulture. Kroz tu priču o poštenju i pokvarenosti, o strasti i moći, neprekidno provejava tema vlasti - vlasti nad bogatstvima i vlasti na dušama, i na kraju o vlasti nad smrću samom.

Ova priča o moći, strasti i poštenju vodi nas u svet koji je istovremeno i egzotičan i poznat, u doba kada su pisma od kuće putovala godinama, a ljudi su se, kao i uvek, voleli, čeznuli su i tugovali, varali, borili se i ubijali.

Lista najprodavanijih "Laguninih" izdanja:

1. Trejsi Ševalije: "Poslednji begunac"

2. Izabela Mon: "Mia i ja: Mia i vilenjaci"

3. Dušan Veličković: "Đinđić - Lice mladosti"

4. E. L. Džejms: "Pedeset nijansi - Siva"

5. Mo Jen: "Promena"

6. E. L. Džejms: "Pedeset nijansi - Mračnije"

7. Izabela Mon: "Mia i ja: Mia i trubica"

8. Žoze Saramago: "Putovanje kroz Portugaliju"

9. E. L. Džejms: "Pedeset nijansi - Oslobođeni"

10. Brenda Rid: "Povratak na Krit"

(E.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA