Čečen koga je ubio FBI bio nenaoružan?!

FBI u Orlandu je ubio Ibragima Todaševa (27) pre nedelju dana nakon što je on, navodno, nožem ubo jednog agenta tokom ispitivanja o njegovoj povezanosti sa Tamerlanom Carnaevom u trostrukom ubistvu koje se dogodilo mnogo pre napada na Bostonskom maratonu

  • 0

Čečen, koga su pripadnici Federalnog istražnog biroa (FBI) ubili dok su ga ispitivali o njegovoj povezanosti sa bombašima na Bostonskom maratonu, bio je nenaoružan, piše "Vašington post".

FBI u Orlandu je ubio Ibragima Todaševa (27) pre nedelju dana nakon što je on, navodno, nožem ubo jednog agenta tokom ispitivanja o njegovoj povezanosti sa Tamerlanom Carnaevom u trostrukom ubistvu koje se dogodilo mnogo pre napada na Bostonskom maratonu.

FBI pre nedelju dana, kada je Todašev ubijen, nije pominjao njegovo ime, ali je izvor iz policije rekao za "Vašington post" da je Todašev krenuo na agenta i prevrnuo sto, ali da nije imao ni pištolj ni nož. On je ubijen posle višečasovnog ispitivanja.

Istražitelji su američkim medijima rekli da veruju da su Carnaev i Todašev u predgrađu Bostona pre dve godine ubili tri osobe čija su tela pronađena sa skoro odrubljenim glavama i prekrivena marihuanom i hiljadama dolara u kešu.

Otac Todaševa Abdulbaki Todašev je posumnjao u verziju incidenta koju je ispričao FBI i po kojoj je njegov sin napao agenta nožem. Zvaničnici policije su, takođe, rekli da je Todašev, zapravo, pokušao da uzme agentov pištolj.

Carnaev (26) i njegov brat Džohar (19) su 15. aprila blizu cilja na Bostonskom maratonu navodno izvršili bombaške napade u kojima su tri osobe poginule, a više od 260 ljudi je ranjeno.

Tamerlan Carnaev je poginuo u razmeni vatre sa policijom. Njegov brat je uhapšen posle iscrpljujuće potere i nalazi se u pritvoru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA