Obradović: Uradio sam svoj deo posla u vezi sa malom maturom!

- Ja sam uradio ono što je bilo moja obaveza i odgovornost, sad neka drugi urade svoj deo posla - kaže ministar prosvete i nauke u Vladi Srbije

  • 9

Ministar prosete Žarko Obradović izjavio je, povodom situacije oko male mature, da je uradio svoj deo posla, navodeći da sindikati i političke stranke imaju pravo da postave pitanje odgovornosti ministra, ali smatra da je pozivanje na bojkot male mature od strane pojedinih sindikata sramno i nedopustivo.

- Uradio sam svoj deo posla. Da nisam podržao odluku komisije da se pomeri polaganje testa iz matematike, problemi bi bili daleko veći. Što se tiče konkretno moje odgovornosti, ja sam kao ministar uvek dostupan javnosti, po svim pitanjima pa i po pitanju odgovornosti. Ali, odgovornosti za šta i kome? Ministar niti priprema, niti štampa, niti distribuira testove, niti radi druge poslove u vezi sa organizovanjem i sprovođejem male mature - kazao je Obradović za "Politiku".

- Ministarstvo i ja smo reagovali adekvatno. Krenula je odmah hajka na ministra kao da nije važno ko je ukrao i falsifikovao testove, što je krivično delo, šta je sa problemima u štampanju i distribuciji testova, zašto su rezultati iz maternjeg jezika i matematke lošiji nego prošle godine...Umesto odgovora na postavljena pitanja, mala matura je politizovana. Sindikati i političke stranke imaju pravo da postave pitanje odgovornosti ministra, ali pozivanje na bojkot male mature od strane pojedinih sindikata je sramno i nedopustivo. Ja sam uradio ono što je bilo moja obaveza i odgovornost, sad neka drugi urade svoj deo posla - rekao je ministar.

- Pokazala se dobrom odluka da pomerimo polaganje testa iz matematike. Bilo je mnogo buke oko toga, ali na test je izašlo 98,75 odsto đaka i nakon toga nije bilo primedbi. Kada se uz to uzme rezultati osmaka iz osnovne škole, kao i sa takmičenja, mi već imamo više elementa koji nisu sporni za upis u srednje škole. Republicka komisija za sprovođenje male mature će u ponedeljak, 24. juna, da pre saopštavanja rezultata male mature (25.jun), doneti konačnu odluku. Predsednik Republičke komisije smatra da ne postoje razlozi za ponavljanje ispita - kazao je ministar Obradović.

(Telegraf.rs / Izvor: "Politika")

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mici

    22. jun 2013 | 10:54

    Blago nema sa ovakvim ministrom!

  • Bole

    22. jun 2013 | 11:10

    E pa posto si uradio svoj deo posla zato treba i da odes

  • nana

    22. jun 2013 | 10:48

    pa dovoljno je da vidite ovu intelektualnu facu pa da vam je jasno da se neko sprda s nama kad je ovog postavio za ministra prosvete.i stvarno kako da retard bude kriv ! ja mislim da i on sam nemoz da se nacudi zasto su njega postavili za ministra prosvete !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA