Veljović zatražio razrešenje Bate Dikića!

- Neću stati! Svi koji remete sistem i profesionalnost policije moraju otići - poručuje direktor policije. Komandant Žandarmerije tvrdi da nije obavešten o zahtevu niti o razlozima za smenu

  • 37

Direktor policije Milorad Veljović izjavio je da je jutros podneo zahtev za razrešenje komandanta Žandarmerije Bratislava Dikića.

On je rekao da misli da je zahtev za smenu Dikića ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić već potpisao.

- Mislim da je već potpisan jer odlaganje ne ide nikom u prilog. Neću stati! Svi koji remete sistem i profesionalnost policije moraju otići - rekao je na konferenciji za novinare direktora policije, koju je sazvao povodom jučerašnjeg incidenta u ataru sela Ratković kod Rekovca u koji je, prema nezvaničnim informacijama, umešan pripadnik Žandarmerije.

On je rekao da je juče obavestio Dikića da se stavi na raspolaganje Upravi kriminalističke policije povodom navedenog slučaja.

- Ovo je nešto što se nikad ne sme ponoviti. Nijedan pojedinac ne sme biti iznad sistema i države, niko ne može sebi dozvoliti da funkcioniše izvan sistema direkcije policije ako je u tom sistemu - rekao je Veljović i dodao da je ubistvo dva mladića kod Rekovca kap koja je prelila čašu.

On je rekao da očekuje potpunu podršku Dačića i dodao da su u Žandarmeriji poremećeni odnosi, kao i da ta služba ne funkcioniše i da je zbog toga još ranije govorio o neophodnosti smena u toj jedinici.

Dikić je rekao da nije obavešten da je Veljović zatražio njegovu smenu.

- Na terenu sam sa ljudima. Veljović me nije obavestio o zahtevu za mojim razrešenjem, niti o eventualnim razlozima za smenu. Nismo se danas čuli tako da ne mogu ništa više da kažem o tome - rekao je Dikić za "Danas".

Prema pisanju medija, o kriminalnim aktivnostima u koje su bili umešani Dikić i njegov brat Dragan, koji je zaposlen u obaveštajnom odseku Žandarmerije u Nišu, i još dvadesetak članova, Uprava sektora unutrašnje kontrole sastavila je izveštaje i dostavila ih ministru unutrašnjih poslova Ivici Dačiću. Veljović je danas izjavio da još nije dobio navedeni izveštaj.

Takođe, Dikić je pažnju javnosti privlačio i spotovima sa grupom "Amadeus".

Dikić je za komandanta Žandarmerije MUP-a Srbije postavljen 3. juna 2009. godine. Pre toga, obavljao je dužnost komandanta Odreda Žandarmerije u Nišu.

Bratislav Dikić (1970) studirao je u Novom Sadu, gde je magistrirao i doktorirao na Fakultetu za menadžment na užoj naučnoj oblasti "krizni menadžment".

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug, RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    16. jul 2013 | 13:38

    Ako za dikica. On i njegov brat su se mnogo opustili. Prljave znacke. Udaraju rekete

  • nesha

    16. jul 2013 | 13:38

    najzad. ja ne mogu da verujem da je takvo jedno stvorenje bilo na celu zandarmerije. zar nije bilo dovoljno sto smo imali nesrecu da imamo jednog legiju pa smo morali posle njega da imamo i 'malog legiju'. mozda ima nade za srbiju

  • сердар јоле

    16. jul 2013 | 13:20

    Кога ће после да постави за команданта Жандармерије? И како то да човјек под чијом командом јединица постаје најспособнија у региону, бива смијењен? Треба смијенити тебе труте неспособни!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA