KOŠTUNICA: Slijepčević da podnese ostavku!

Koštunica je naveo da je Slijepčević pokazao potpunu pravnu neukost i neznanje kada je izjednačio Uredbu iz 2002. o administrativnoj liniji i Uredbu iz 2011. o prelazima između Srbije i Kosova

  • 2

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio je da samo neopoziva ostavka predsednika Ustavnog suda Srbije Dragiše Slijepčevića može "povratiti poljuljani ugled i čast" tom sudu.

Koštunica je, u pisanoj izjavi, rekao da je Slijepčević pokazao potpunu pravnu neukost i neznanje kada je izjednačio Uredbu iz 2002. godine o administrativnoj liniji i Uredbu iz 2011. godine o prelazima između Srbije i Kosova koja je nastala na osnovu Briselskog sporazuma.

- Javnost može da se uveri da je Uredba iz 2002. godine ustavna i ničim ne dovodi u pitanje ustavnu činjenicu da je Kosovo sastavni deo Srbije, dok je Uredba iz 2011. protivustavna jer razbija Srbiju i razdvaja Kosovo - kaže Koštunica.

Koštunica napominje i da su troje sudija Ustavnog suda, od kojih su dvoje bili sudije izvestioci, pisanim putem izdvojili mišljenje na zaključak Ustavnog suda da se zastane sa postupkom ocene ustavnosti osporenih uredbi nastalih na osnovu Briselskih sporazuma.

Prema rečima Koštunice, "to pokazuje da ima časnih sudija Ustavnog suda, a njihovo pisano obrazloženje je izvanredan primer koji dokazuje da su osporene uredbe protivustavne".

Koštunica kaže da je Slijepčević "teško kompromitovao" Ustavni sud i "ukaljao i izložio poruzi časno sudijsko zvanje i rad Ustavnog suda".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA