Evo kako je došlo do navijačkog krvoprolića na Umci (FOTO) (VIDEO)

Zvezdini navijači postavili "sačekušu" na autobuskoj stanici u Umci. Nekoliko "delija" u dresovima Zvezde sačekalo konvoj Partizanovaca, koji su, videvši ih, izleteli iz vozila. U tom trenutku su iz zasede izleteli ostali Zvezdaši i štanglama i kuvanim motkama "ubili Boga" u njima

  • 98

Navijačka tuča, koja se dogodila na autobuskoj stanici u prigradskom naselju Umka, na dan odigravanja večitog derbija, je dobro pripremana akcija nekoliko dana navijača Crvene Zvezde i za cilj je imala "gašenje" navijačke grupe "Head hunters", navijačke grupe Partizana iz Obrenovca.

Kako saznajemo, "delije" su već dugo vremena imale "pik" na Obrenovčane, a sukob je eskalirao prošle godine, 17. novembra, kada se odigrala tuča ispred kluba "Stefan Braun" na Vračaru. Tada su navijači Crvene Zvezde napali "grobare", koji su se u ovom klubu okupljali pred derbi. U Ulici Vojislava Ilića, u blizini Centralnog zatvora, huligani su koristili baklje, motke, cigle, kamenice... Srećom, brzo su reagovali policajci Voždovca i Interventne jedinice 92, koji su sprečili eskalaciju nereda i teže posledice. Privedeno je više od 100 osoba. U ovoj tuči, "grobari" beleže pobedu, a pripadnici "Head huntersa" bili su jedni od najzaslužnijih za takav ishod.

Od tog dana, "delije" su čekale trenutak za osvetu.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Iako su nekoliko puta pokušavali da ostvare ovu pretnju, nisu uspeli da se osvete. Sve do subote, kada su ih sačekali, pretukli, i uzeli im zastavu i barjak, dva najvažnija obeležja u navijačkom svetu. Oba "trofeja" su se ponosno zavijorila nekoliko sati kasnije na severnoj tribini "Marakane". Navijači Partizana, obe frakcije, na južnoj tribini i oni u kavezu su bili u šoku, jer su Obrenovčani važili za veoma ozbiljnu grupu na južnoj tribini u Humskoj ulici, i "udarnu pesnicu" "grobara".

A evo kako je izgledala čitava akcija:

- Sam sukob u Umci dogodio se oko 15 časova, tri sata pre početka večitog derbija, a pripreme su trajale od ranog jutra. Oko 100 pripadnika "delija", koji su "izakcijali" navijače iz Obrenovca, došlo je nešto nakon podneva do autobuske stanice u Umci, gde su se rasporedili u njenoj okolini. Na sam peron stanice došlo je nekoliko navijača u vidljivim obeležjima navijačke grupe sa severne tribine "Marakane", koji je trebalo da isprovociraju Obrenovčane kako bi se zaustavili i krenuli u razračunavanje sa njima - kaže naš izvor, i dodaje da su "delije" imale tačne informacije o polasku i ruti kojoj se kreću navijači Partizana.

Printskrin: Youtube / FCRedStarBelgrade

- Kada je kolona sa automobilima i kombijem iz Obrenovca došla do Umke, a navijači Crvene Zvezde koji su bili na peronu počeli su da viču i da ih provociraju, dok je velika većina ostala sakrivena okolo. Obrenovčani, su se "upecali", zastali, počeli da izlaze iz vozila i krenuli su da jure zvezdaše. U tom trenutku se pojavljuju sakrivene "delije" naoružane štanglama, bakljama, kuvanim motkama i kreću u juriš na Obrenovčane. Kreće haos, vriska, i tuča u kojoj "grobari" izvlače deblji kraj. Sva vozila su završila polupana, zastava i barjak su oteti, a nekoliko njih ostaje da leži na zemlji. "Delije" kreću da beže sa svojim "plenom", koji je nekoliko sati kasnije završio na "Marakani", kao jedan od najvrednijih od početka rivaliteta dve navijačke grupe - završava naš izvor.

Ubrzo je na lice mesta stigla policija i ekipe Hitne pomoći. Dvoje navijača Partizana završilo je u Urgentnom centru sa teškim povredama, od čega je jedan bio životno ugrožen. Na svu sreću, tokom večeri se probudio iz kome i pušten je na kućno lečenje.

Ova navijačka tuča bila je jedna od najkrvavijih u poslednje vreme, a nakon nje postavlja se jedino pitanje kada će biti sledeća, pošto je "rat" "delija" i "grobara" eskalirao do neslućenih razmera. Obračuni su sve krvaviji i pravo je pitanje zapravo kada će pasti sledeća žrtva, pošto je intezitet sukoba toliki da se više bukvalno ne biraju sredstva u razračunavanju, od noževa i satara, preko sekira, pa sve do vatrenog oružja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    4. novembar 2013 | 18:02

    najbolje resenje pustiti ih da se medjusobno pobiju, koji ce ku* takav olos u zemlji..

  • srki

    4. novembar 2013 | 18:28

    Stoka seljacka i jedni i drugi, sin mi ima 11 godina i zbog tog olosa jos uvek nije bio na derbiju!

  • LAZAROS

    4. novembar 2013 | 18:06

    Hvala Bogu da niko nije poginuo. A grobari ako imaju iole časti treba da ugase dotičnu grupu. Po navijačkom kodeksu zastava je svetinja i gubljenje iste je neoprostivo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA