Najčuvenije pljačke u 2013. godini!

Telegraf.rs vam predstavlja neke od najčuvenijih pljački koje su obeležile ovu godinu i koje su privukle najveću pažnju domaće javnosti. Neki su koristili oružje, neki svoju hrabrost i beskrupuloznost, a neki softverske greške bankarskog sistema

  • 1

U toku već odlazeće 2013. godine, desile su se neke od pljački koje su svojim odigravanjem podsetile na neke kultne priče iz detektivskih filmova. Bez preterivanja, neke od njih, nije ni čudo ukoliko vidimo u budućnosti ekranizovane, jer su po količini novca koja je ukradena, načinom na koji je to izvedeno, i spektakularnošću hapšenja krivaca, prevazišli dobar filmski scenario.

Neki su koristili oružje, neki svoju hrabrost i beskrupuloznost, a neki softverske greške bankarskog sistema. Svi, međutim, imaju nešto zajedničko. Pokušali su da na nelegalan način, za veoma kratko vreme dođu do ogromne svote novca. Pokušaji su im se uglavnom završavali neslavno, a glavni akteri završavali iza rešetaka. Međutim, neke pljačke su ostale nerešene i policija još traga za lopovima.

Telegraf.rs vam predstavlja neke od najčuvenijih pljački koje su obeležile ovu godinu i koje su privukle najveću pažnju domaće javnosti.

FUDBALSKI MENADŽER OJADIO BANKU ZA BLIZU MILION EVRA - Slobodana Nikolića, agenta mladih fudbalera, polovinom oktobra uhapsili su pripadnici UKP MUP-a Srbije zbog sumnje da je u periodu od sredine maja do sredine juna, prevarom oštetio banku "Inteza" za 985.000 evra!

Nikolić je pljačkao putem interneta. Njega su uhapsili pripadnici UKP MUP-a Srbije zbog sumnje da je u periodu od sredine maja do sredine juna, prevarom oštetio banku "Inteza" za 985.000 evra. On je zloupotrebio softver sistem u banci, čija je svrha bila kontrola korišćenja i autorizacije platnih kartica.

Na saslušanju se branio da je mislio da će novac vratiti čim bude prodao jednog od igrača čiji je menadžer.

OPLJAČKANA VILA JOVANKE BROZ - Jovanka Broz, pokojna udovica Josipa Broza Tita, bila je meta za sada nepoznatog napadača početkom ove godine.

Ona je nakon krađe tvrdila da joj je ukradena vaza "ming", venčani dar od pokojnog kineskog predsednika Mao Ce Tunga i da nije pobrojala šta je sve nestalo, ali da sigurno zna da su joj ukradeni nakit, novac i beleške i prepiska sa Cvijetinom Mijatovićem i generalom Dolničarem, koji joj tri i po godine, pošto je isterana iz kuće, nije vratio odeću. Pljačkaš koji je izvšio ovu provalu nije pronađen do danas.

Podsetimo, osam meseci nakon izvršene provale, Jovanka Broz je preminula od posledica metastaze raka u Beogradu.

 

PRIJATELJ PRIJATELJU UKRAO 200.000 EVRA IZ ZIDOVA KUĆE - Hamdiju Retkocerija (48), sa Kosova, kuršumlijska policija je uhapsila sredinom maja zbog sumnje da je pre tri meseca opljačkao kuću svog prijatelja Vukoja Milosavljevića (60) iz Prolom banje. Kako saznajemo u policiji, Retkoceri je uhapšen na graničnom prelazu Horgoš, kada je pokušao da pređe u Mađarsku.

Prilikom pljače iz kuće je ukrao 200.000 evra, sakrivenih u zidu kuće. Kako je saopšteno iz policije, grupa Albanaca je upala u kuću Milosavljevića, razbila zidove, izvadila novac i odnela ga.

Oštećeni Vukoje Milosavljević objasnio je ovu gotovo neverovatnu pljačku činjenicom da je novac sakrio baš po savetu Retkocerija sa kojim je,  kako je tvrdio, u prijateljstvu više od trideset godina!

OPLJAČKAO VOZILO ZA TRANSPORT NOVCA PA UHVAĆEN U NJIVI - Naoružani i maskirani pljačkaši opljačkali su u martu  vozilo za transport novca benzinske pumpe "Knez petrol" u Belaričkoj ulici kod Batajnice.

Nakon pljačke razbojnici su pokušali da pobegnu, ali je policija brzo reagovala.

Jednog od dvojice razbojnika inspektori kriminalističke policije Beograda i pripadnici SAJ-a uhapsili su posle kraće potere po oranicama u blizini Starog batajničkog druma.

UKRALI 20.000 EVRA, POLICIJA IH UHAPSILA TOKOM KUPOVINE ODEĆE I SATOVA - Dvojica muškaraca opljačkali su M. M. iz Niša, tako što su iz njene kuće izneli natkasnu sa novcem i nakitom. Pet sati kasnije, uhapšeni su u Inđiji, gde su pokušali da slažu policajce o svom identitetu.

Miloš M. (31) iz Stare Pazove i Milan G. (28) iz Niša osumnjičeni su da su u noći između srede i četvrtka, iz kuće M. M, vlasnice pekarske radnje, ukrali novac i zlatni nakit ukupne vrednosti od 20.000 evra.

Zahvaljujući brzoj akciji niške i novosadske policije, lopovi su uhapšeni pet sati nakon pljačke, i to u Inđiji, tokom kupovine u tamošnjem autlet centru. Za samo nekoliko sati lopovi su uspeli da potroše oko 5.000 evra za skupocene satove i markiranu garderobu, dok su ostatak novca i nakit vraćeni vlasnici.

ODVALILI KRST SA CRKVE, HTELI DA GA PRODAJU NA OTPADU -  Lopovi sa kupole Hrama Svete Petke na Čukaričkoj padini odvalili bronzanin časni krst, težak 90 kilograma, najverovatnije u nameri da ga preprodaju na otpadu kao sekundarnu sirovinu. Srećom, građani su na vreme primetili dešavanja na kupoli parohijskog doma i pozvali policiju Čukarice.

Policija je brzo došla na lice mesta i uhapsila dva kradljivca. Starešina Hrama Svete Petke protojerej Nikola Trajković je rekao tom prilikom da su krađe u crkvama, nažalost, relativno česte, ali da je ideja da se odvali i ukrade časni krst, vrhunac bezbožnosti i nečovečnosti. Parohijski dom i hram Svete Petke na Čukaričkoj padini grade se zahvaljujući donaciji vernika.

POKRADENA KUĆA BRATA SAVE MILOŠEVIĆA ZA VREME NJEGOVE SAHRANE - Kuća pokojnog Andrije Miloševića, koja se nalazi u lozničkom naselju Šulovača, opljačkana je dok je fudbalski reprezentativc Sava Milošević sahranjivao brata u rodnom Johovcu kod Bijeljine.

Kako je bilo saopšteno iz Policijske uprave u Šapcu, lopovi su poskidali bakarne oluke sa kuće u kojoj niko nije živeo poslednjih nekoliko godina, a u njoj je izvršena i premetačina.

Nekoliko dana nakon izvršenog dela, policija je uhapsila osumnjičenog Lozničanina Savu R. (30), koji se tereti da je izvršio ovu sramnu pljačku.

OPLJAČKAN VLASNIK ZLATARA, OTET RANAC SA SEDAM KILA ZLATNIH POLUGA - Dušan N. vlasnik zlatare u Beogradu,  je 15. oktobra u večernjim satima s radnikom iz svoje firme u jednom stanu u Vojislava Ilića pretapao u poluge zlatni nakit koji je otkupljivao u zlatarama.

Kad su završili s tim, napustili su stan, ali su ih na ulici, kod broja 137, zaskočila trojica razbojnika.  Dvojica su imali pištolje, a treći automatsku pušku. Oni su oteli ranac sa zlatom, nakon čega su pobegli automobilom marke „alfa romeo". Ukupno su oteli sedam kilograma zlata.

TUĐMANOV UNUK USPAVAO I OPLJAČKAO ČOVEKA Igor Tuđman (33) i njegova devojka Nataša Antolović (27) uhapšeni su u februaru kada su pokušali da uđu u Hrvatsku. Oni se sumnjiče da su prevarili, uspavali i pokrali neimenovanu osobu iz beogradske opštine Vračar.

Tuđman i Antolovićeva su se s pomenutim čovekom upoznali preko sajta za upoznavanje smokva.com i s njim dogovorili seks utroje. U noći između 2. i 3 . februara došli su kod njega u stan koji se nalazi na Vračaru i vrlo brzo popili nekoliko alkoholnih pića. Igor i Nataša su iskoristili pogodan trenutak i sipali izvesnu supstancu žrtvi u čašu, posle čega je on pao u nesvest, ošamućen i omamljen.

Potom je dvoje lopova iz stana uzelo telefon, laptop, ključeve od džipa i određenu svotu novca. Ukradenim džipom odvezli su se nadomak Novog Sada. Vozilo su dali jednom taksisti, a zauzvrat su tražili da ih odveze do granice s Hrvatskom.

Međutim, prevareni Beograđanin se u međuvremenu probudio, pozvao je policiju i prijavio šta se dogodilo. Granična policija je uhapsila Igora i Natašu na prelazu u blizini Sombora.

 UKRALI SLATKIŠE OD SOCIJALNO UGROŽENE DECE - Da lopovi ne znaju za granice i obzir, najbolje je pokazao primer krađe koja se je dogodila na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu gde su ukradeni skoro svi slatkiši i igračke prikupljani u višednevnoj humanitarnoj akciji "Slatkiš za osmeh" za socijalno ugroženu decu.

U petodnevnoj akciji sakupljeno je oko sedam džakova slatkiša, igračaka i školskog pribora, od čega je većina ukradena. Volonteri su od ponedeljka sakupljali slatkiše, od kojih je trebalo danas da naprave paketiće i odnesu deci. Sve sakupljeno čuvano je u ormarićima koje je neko obio, najverovatnije jutros.

- Sakupljani su slatkiši u holu fakulteta tokom cele nedelje, svakog dana od 10 do 14 sati, sa namerom da se naprave novogodišnji paketići i poklone u humanitarne svrhe, kao i svake godine što radimo. Danas je bilo u planu da se naprave paketići i odnesu deci, ali je neko provalio ormariće i odneo slatkiše. Ostali su prazni džakovi sa svega nekoliko igračaka, dok su svi slatkiši uzeti – rekli su nakon pljačke organizatori ove akcije.

(Telegraf.rs)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Z1

    5. januar 2014 | 19:12

    sta ce im pink panter pozavideti kad je vecina uhvacena...trebas ukrasti a ne biti uhvacen..pa da im pozavide...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA