Vikiliks: Izrael već uništio iranska nuklearna postrojenja

Vikiliks planira da obelodani pet miliona Stratforovih poruka

  • 0

Izrael je uništio sva iranska nuklerna postrojenja na zemlji, tvrdi se u i- mejl poruci, koju je američka obaveštajna kompanija Stratfor poslala u novembru, objavio je Internet sajt "Vikiliks".

Ta poruka je jedna od pet miliona Stratforovih koje "Vikiliks" planira da obelodani.

Elektronske poruke, kako se čini, sadrže veliku količinu spekulacija i informacija zasnovanih na rekla - kazala.  Bilo kako bilo, u poruci od 7. novembra 2011. godine citira se izraelski obaveštajni agent koji govori o izveštajima da Izrael priprema vojnu ofanzivu na Iran.

Međutim, izraelski komandosi su u saradnji sa kurdskim borcima već uništili instalacije. On odgovara i na izjavu izraelskog ministra odbrane Ehuda Baraka "što više to bolje", nakon misteriozne eksplozije u kojoj je ubijeno 17 pripadnika iranske Revolucinarne garde kraj Teherana u novembru.

U to vreme je Iran tvrdio da je to slučaj, a jedan američki bloger je ukazivao da iza svega stoji Izrael.

U svom saopštenju "Vikiliks" navodi da je dobio pristup velikoj količini interne i eksterne korespondencije te kompanije sa sedištem u Ostinu, glavnom gradu Teksasa, koja svoje analize radi na osnovu poverljivih podataka i to naplaćuje, javlja Rojters.

 

(Autor: Tanjug)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA