Uhapšen Dragan Tomić iz Univerzal banke

Predsednik Izvršnog odbora ove banke i poslanik SNS osumnjičen je za malverzacije sa kreditima

  • 3

Predsednik Izvršnog odbora Univerzal banke Dragan Tomić, poslanik SNS, uhapšen je zbog malverzacija sa kreditima u ovoj banci. Policija je privela još četiri člana Izvršnog odbora te banke, i tokom popodneva oni će biti saslušani.

Sumnja se da su pojedinim firmama odobravali kredite i pored negativnog mišljenja kreditnog odbora, mimo propisane procedure i bez adekvatnih sredstava obezbeđenja. Za 2.5 miliona evra sumnjiče se Tomić, koji je na čelo Izvršnog odbora banke došao februara 2013. kao i članovi IO, Nevena Belić i Dragoljub Perišić.

Za isti iznos sumnjiči se i ranije rukovodstvo IO. Privedena je i Ljiljana Stojanović, koju je Tomić zamenio na fuknciji, i Milovan Puzović. Terte se za krivično delo zloupotrebe položaja odgovornog lica.

Narodna banka Srbije je 31. januara oduzela dozvolu za rad "Unverzal banci"Privredni sud u Beogradu pokrenuo je u ponedeljak 3. februara stečajni postupak nad ovom bankom.

U međuvremenu se oglašavao jedan od najvećih pojedinačnih akcionara Univerzal banke, Nebojša Divljan, koji je rekao da su loši krediti srušili Unverzal banku. To su učinile, izjavio je, kompanije koje su svesno, nekontrolisano uzimale, a nisu vraćale kredite. Ove rizične zajmove odobravalo je rukovodstvo banke, pre svega Dragan Tomić, predsednik Izvršnog odbora. Inače, Tomić je inarodni poslanik Srpske napredne stranke.

Podsetimo, Divljan je nedavno, kao glavni razlog za oduzimanje dozvole za rad, označio uticaj velikih dužnika na rukovodstvo banke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baja

    13. februar 2014 | 13:11

    Hapsiti sve lopove, oduzeti imovinu i sav novac u budzet

  • Vavilonac

    13. februar 2014 | 15:38

    Mozes misliti i u nazadnjacima ima lopova.

  • posmatrač

    14. februar 2014 | 20:04

    jel sa ovim sps ovcem nam ulepšavaju budućnost,ovakvi će da nas izvade iz problema u koje su nas ti isti uveli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA