Ukrajina dozvolila vojnicima da koriste oružje

- U samoodbrani i zaštiti njihovog života, ukrajinskim vojnicima raspoređenim u Autonomnoj Republici Krim je dozvoljeno da koriste oružje - saopštilo je ukrajinsko ministarstvo odbrane, prenela je agencija AFP

  • 7

Ukrajinsko ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je vojnicima dozvoljeno da koriste oružje posle "patnje" koji se pretrpeli zbog prve žrtve na Krimu, od kada su ruske i pro-ruske trupe zauzele poluostrvo pre skoro tri nedelje. 

- U samoodbrani i zaštiti njihovog života, ukrajinskim vojnicima raspoređenim u Autonomnoj Republici Krim je dozvoljeno da koriste oružje - saopštilo je ukrajinsko ministarstvo odbrane, prenela je agencija AFP.

Ukrajinski vojnik, koji je danas ranjen u pucnjavi prilikom napada na vojnu bazu na periferiji krimske prestonice Simferopolja, preminuo je od zadobijenih povreda, izjavio je portparol ministarstva odbrane Vladislav Seležnjov.

On je agenciji Rojters telefonom potvrdio da je vojnik preminuo, navodeći da je prilikom napada ranjen i jedan kapetan.

Seležnjov je kazao da nije jasno ko je izveo napad, ali je napadače opisao kao "nepoznate vojnike, u punoj opremi i prekrivenog lica", prenosi britanska agencija.

Italijanska agencija Ansa navodi da je privremeni ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk izjavio da su ruski vojnici upali u ukrajinsku vojnu ispostavu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kimi CG

    18. mart 2014 | 20:35

    Lako je onima da sede u Kijevu i da šalju mlade u smrt, a i sami su svesni da su to uludo bačeni životi i da je Krim završana priča. To što će mrtvi ukrajinski vojnici poslužiti SADistima i IV rajhu da još malo lupaju kako nije lepo to što Rusi rade, nije vredno života tih vojnika. Ali uvek je bilo da gine sitna boranija raja, dok političari uz mezence i pićence trguju.

  • LALA

    18. mart 2014 | 20:39

    DOZVOLILI UPOTREBU ORUŽJA A OPKOLJENI ... ????? ... Što znači ko glineni golubovi samo da bi političari to iskroistili u političke svrhe .... VEĆ VIĐENO NA SVIM STRANAMA U SUKOBU U SFRJ

  • Srba

    18. mart 2014 | 20:45

    Sve je pocelo ovako....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA