Mali: Podrška akciji odgovornog vlasništva i usvajanja pasa iz gradskih prihvatilišta (FOTO)

- Na ovaj način pokazujemo da brinemo o životinjama, kao i o sugrađanima koje te životinje imaju – istakao je Mali

  • 3

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i odbornik u Skupštini grada Aleksandar Jovičić prisustvovali su danas akciji usvajanja napuštenih pasa iz gradskih prihvatilišta JKP "Veterina Beograd" u Tašmajdanskom parku.

SINIŠA MALI: Svi građani u Beogradu moraju da imaju iste uslove za život!

Mali je rekao da je cilj današnje akcije afirmacija odgovornog vlasništva, kao i udomljavanje deset pasa koji su trenutno u prihvatilištu grada Beograda.

- Od početka prošle godine više od 550 napuštenih pasa našlo je svoje vlasnike kroz ovakve akcije. Mi smo plemeniti onoliko koliko pomažemo drugima, posebno životinjama, jer ljubav koju dobijamo od njih i pružamo im, čini nas boljim ljudima. Sa ovakvim akcijama ćemo nastaviti, a planiramo i aktivnosti u vezi sa obeležavanjem napuštenih pasa i sterilisanjem. Na ovaj način pokazujemo da brinemo o životinjama, kao i o sugrađanima koje te životinje imaju – istakao je Mali i zahvalio svima koji su se pridružili ovoj akciji, kao i onima koji je organizuju.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Gradonačelnik Beograda i ambasador Holandije posadili ruže na šetalištu "25. maj" (FOTO)

Siniša Mali pozvao je Beograđane da se priključe ovakvim aktivnostima tokom cele godine kako bi što veći broj pasa dobio svog vlasnika i bolje uslove za život.

Aleksandar Jovičić je kazao da je gradonačelniku podneo inicijativu, koja je i prihvaćena, da se u Pionirskom parku napravi parkić za pse po uzoru na Tašmajdanski.

- To je važna stvar i humanost je pokazana na delu. Gradonačelnik je prihvatio inicijativu SNS-a da u Beogradu ima više parkića za pse – naglasio je Jovičić.

INVESTICIJA U ZDRAVLJE DECE: Čelnici Beograda obišli obnovljenu fiskulturnu salu škole u Sopotu (FOTO)

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Direktor JKP „Veterina Beograd” Budimir Grubić je istakao da to preduzeće u poslednje dve godine pojačalo akciju sterilisanja, čipovanja, vakcinacije.

- Gradonačelnik i gradski menadžment imaju sluha za naše ideje, a upravo ova akcija je dokaz tome. Udomljavanjem naših pasa, koji su socijalizovani i naučeni svemu, dajete im šansu i pružate ljubav. Za uzvrat ćete dobiti nešto najvrednije – mahanje repom kada se vratite kući – objasnio je on.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Akciju odgovornog vlasništva i usvajanja pasa organizuje Grad Beograd – JKP „Veterina Beograd” i Sekretarijat za komunalne i stambene poslove, sportski Agiliti klub „Singidunum”.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bobi BG

    26. mart 2016 | 19:05

    Ja bih, recimo, zabranio drzanje u stanu svih vrsta zivotinja , ne samo pasa i macaka, kojima treba stalno kretanje. Samo onaj ko ima svoje dvoriste bi mogao da gaji odn. drzi pse. macke, i sl...

  • goran

    26. mart 2016 | 19:18

    Mogli bi ti isti koji daju podršku i koji imaju i para a i mesta gde bi držali te napuštene životinje, za primer da prihvate po dva psa. Onda bi akcija bila uspešnija. A ima ih puno koji daju podršku !!!!!

  • Pakistanac

    26. mart 2016 | 18:52

    Boze,gluposti!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA