≫ 

UKLANJA SE RUGLO SA BANJICE: Počelo rušenje Puzzle grada

Puzzle grad je jedna od najvećih investicija u opštini Voždovac, započeta u vreme kampanje za lokalne izbore 2008. godine, kada je trebalo da posluži Demokratskoj stranci u političke svrhe i koštala je sve poreske obveznike 350.000 evra

  • 4

Po nalogu Odeljenja za inspekcijske poslove GO Voždovac, danas je počelo rušenje Puzzle grada na Banjici, na uglu Borske i Crnotravske ulice.

ISTINA O UNIŠTENOJ IGRAONICI NA BANJICI: Ovo leglo narkomana je 2008. plaćeno 30 MILIONA DINARA!

Puzzle grad je jedna od najvećih investicija u opštini Voždovac, započeta u vreme kampanje za lokalne izbore 2008. godine, kada je trebalo da posluži Demokratskoj stranci u političke svrhe i koštala je sve poreske obveznike 350.000 evra. 

- Sva projektna i tenderska dokumentacija ovog projekta, koji je tekovina Demokratske stranke na Voždovcu, nije ispravna, niti je sve imovinski-pravno rešeno. Puzzle grad nikada nije dobio upotrebno-pravnu dozvolu, i ono vreme dok je bio u upotrebi, nekih tri do četiri meseci, bio je rizičan za našu decu, jer svi znaju da objekat koji ne dobije upotrebnu dozvolu i ne sme da se koristi - rekao je predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić, koji je prisustvovao rušenju, zajedno sa članom Gradskog veća Ivanom Tomić.

HOROR SNIMAK: Zavirili smo u igraonicu koja je postala leglo narkomana i šokirali se od užasa! (FOTO) (VIDEO)

Pored tih 350.000 evra koliko je ovaj projekat koštao opštinu Voždovac, velika sredstva će morati da budu izdvojena i za njegovo rušenje.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf
Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Samo rušenje će nas koštati dodatnih tri ili četiri miliona dinara, a ako znamo da Banjica nema Dom zdravlja, ta sredstva su se mogla iskoristiti za izgradnju jednog pristojnog Doma zdravlja ili rekonstrukciju neke škole, kao što to radi sada SNS. Ali šteta je učinjena i na nama je sada da je ispravimo. Ovo je kraj jednog ružnog i tužnog projekta koji je poslužio samo u predizbornoj kampanji - rekao je Savić.

Završni radovi na zdravstvenom centru Jajinci: Građani se zahvalili aktuelnoj vlasti (FOTO)

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

O budućoj nameni tog prostora još uvek je rano da se govori.

- Moraćemo da sagledamo imovinsko-pravne odnose, pa da nakon toga napravimo sastanak sa Vojskom Srbije, na čijem zemljištu se nalazi ovaj objekat, Gradskim zelenilom i sa opštinom Voždovac i da se dogovorimo kako najbolje da ovaj prostor upotrebimo i oplemenimo. Naravno, uz sugestije građana Banjice, koje bismo pitali šta je njima najpotrebnije. Naći ćemo neko zakonsko rešenje koje će zadovoljiti sve građane - rekao je predsednik opštine Voždovac.

Predsednik Savić u obilasku renoviranih vrtića (FOTO)

Foto: Telegraf Foto: Telegraf
Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Za danas je predviđeno uklanjanje krupnih delova konstrukcije ovog objekta, a procenjuje se  da će kompletno rušenje biti završeno za nekoliko dana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • draganA

    9. jun 2016 | 15:26

    Imaju oni kupca vec. Prali pare oni sto su pravili a podmazani su i ovi sad.

  • Dragan NS

    9. jun 2016 | 16:03

    Cek, cek.. Gde su sada protesti? Gde su patke? Gde je odgovornos onih koji su pravili ove gluposti?

  • цена?

    9. jun 2016 | 18:39

    То парче је најбоље искористити за додатну траку за скретање удесно из правца Раковице, тако да за скретање улево буду две траке.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA