≫ 

Taksisti postigli dogovor sa Vladom, prekidaju štrajk!

Zbog štrajka je pola grada bilo blokirano od šest sati ujutro

  • 10

Dogovor između unije taksista i predstavnika Vlade je postignut i vozači će prekinuti štrajk i odblokirati ulice. Detalji dogovora još nisu poznati.

Taksisti su nam upropastili ovaj dan: Imaju li pravo da na 18 sati blokiraju ceo grad? (FOTO) (VIDEO)

- Taksisti će nastaviti učešće u Radnoj grupi za izradu Nacrta izmena i dopuna Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju. Dogovoreno je da predstavnici ovog udruženja taksi preduzetnika uzmu učešće u Koordinacionom telu za praćenje primene propisa i podršku u punoj implementaciji zakona u obavljanju taksi prevoza u drumskom saobraćaju na teritoriji Srbije - kažu u Ministarstvu građevine, saobraćaja i infrastrukture.

Dogovoreno je i da izmenama i dopunama Zakona budu predviđene odredbe kojima će biti onemogućeno i sankcionisano nezakonito organizovanje taksi prevoza putem interneta i drugih aplikacija, kojima se omogućava obavljanje taksi delatnosti od strane firmi koje angažuju lica koja nemaju odobrenje za obavljanje taksi prevoza.

U centru Beograda je rano jutros počeo štrajk taksista okupljenih oko Ugovorne privredne taksi komore Srbije. Blokirani su bili prilazi Trgu Slavija.

Saobraćaj je bio obustavljen u Beogradskoj ulici, Ulici kralja Milana, i u delu Nemanjine ulice od Resavske, gde se nalazi više vladinih ministarstava. Policija je usmeravala vozila na alternativne pravce.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • To

    10. maj 2018 | 16:24

    Bravo taksisti svaka cast na izdrzljivosti,srecno vam bilo!

  • Ja...RS

    10. maj 2018 | 16:43

    Pola ih radi na crno ili pausalno a deru k'o iz zasjede.

  • vlada

    10. maj 2018 | 16:11

    A kada ce biti uvedeni obavezni fiskalni racuni za taksiste . Kada kupim papirne maramice dobijem racun a za voznju taksijem nista. pri tome su im i cene proizvoljne pa za istu voznju nikad nije isti cena .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA