Kompanija Sport Vision u okviru projekta "Vizija zdrave budućnosti" obnovila fiskulturnu salu u osnovnoj školi "Bora Stanković" u Beogradu

Nove sale za vežbače male

  • 0

Lider sportske maloprodaje, kompanija Sport Vision pokrenula je društveno odgovoran projekat "Vizija zdrave budućnosti", sa idejom da omoguće bolje uslove za sprovođenje fizičkih aktivnosti u školama i obezbede mladima kvalitetno i sigurno mesto za razvoj, igru i odrastanje.

Prva faza projekta jeste pomoć u obnovi sala za fizičko vaspitanje i kulturu u osnovnim školama Srbije. Po preporuci Ministartsva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja "Nove sale za vežbače male" dobiće škole sa dotrajalom infrastrukturom, kao i one koje imaju najveći broj učenika. Prva u nizu obnovljenih sala nalazi se u OŠ "Bora Stanković" u Beogradu, a za učenike su stvoreni bolji uslovi za aktivno i neometano bavljenje sportom tokom čitave školske godine.

Konferenciji za medije u sali, iz koje su izašli i naši najpoznatiji sportisti – od Novaka Đokovića do Živka Gocića, prisustvovala je pomoćnica ministra prosvete Vesna Nedeljković i direktorka marketinga kompanije Sport Vision, Anja Dmitrović.

- U ime kompanije Sport Vision želim da zahvalim svima koji su danas ovde  i koji su dosli da podrže, za sve nas veoma važan projekat VIZIJA ZDRAVE BUDUĆNOSTI. Svi smo svesni činjenice koliko teško obnoviti infrastrukturu, koliko je pomoći potrebno svima u svim delovima zemlje. Niko sam ne može sve. Zato smo se pridružili da pomognemo, ali i da damo primer i drugim domaćim kompanijama i  da ih pozovemo da nam se priključe i pomognu društvu u svako u sferi svog poslovanja - istakla je Anja Dmitrović, direktorka marketinga kompanije Sport Vision.

Foto: Promo/ Srdjan Bosnic

Bivši učenici škole, sada proslavljeni sportisti i sportistkinje, među kojima su vaterpolisti Filip Filipović, Živko Gocić, Slobodan Nikić, košarkašica Nataša Kovačević i karatistkinja Tanja Petrović, pružili su podršku nekim novim klincima da se bave sportom i neguju zdrave životne navike.

Foto: Promo/ Srdjan Bosnic

Nakon kratkog obraćanja, đaci škole su imali  priliku da odmah "isprobaju" renoviranu salu i pokažu nam svoje sportsko umeće.

Foto: Promo/ Srdjan Bosnic

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA