Da li ova slika pokazuje stanje svesti ljudi u Srbiji i besmisao jednog štrajka?

"Stop IT mafiji", bio je moto na protestu taksista

  • 8

Da svi moramo da "držimo korak" sa vremenom u kom živimo i da pratimo razvoj tehnologija jasno je, valjda, i vrapcima na grani. Više nas ne čudi što mlađi svet ne skida pogled sa ekrana, već je sve više i starijih koji "surfuju" po netu. I to ne samo zbog najnovijih dešavanja u zemlji i svetu, već je starija populacija sve "zaraženija" društvenim mrežama. Čim nađu mesto u autobusu, stavljaju se naočari i vade mobilni telefoni da se vidi šta se propustilo.  

Danas se kupuju namirnice putem interneta, naručuje hrana, plaćaju računi, pa zašto ne naručivati i prevoz? Svako ima pravo na izbor. Zašto onda taksistima smeta razvoj informacionih tehnologija, pa im je glavna poruka na protestu održanom u utorak bila "Stop IT mafiji"?!

A "IT mafija" su zapravo aplikacije za prevoz, poput "Car:Go" i "cammeo", čiju zabranu rada traže. Kolege koje rade pomoću aplikacija su, smatraju taksisti, nelojalna konkurencija.

Sa jučerašnjeg protesta taksista u centru grada, Foto: Mateja Beljan/Telegraf.rs

A umesto što olako etiketiraju konkurenciju, ne bi bilo loše da se pozabave istraživanjem šta misle korisnici aplikacija ne bi li tako i svoju uslugu poboljšali.

Vozila su čista, vozači kulturni, vožnja sigurna, ne postoji neisplativa vožnja, ne naplaćuju vožnju ljubimaca i sve je transparentno, navodi se u anketi sprovedenoj na Fejsbuku i Tviteru aplikacije "Car:Go", polovinom godine.

Možda protest taksista samo pokazuje stanje svesti u naciji o inovacijama i tehnologiji. Svega što ne znaš i ne razumeš treba i da se plašiš, baš kao taksisti IT usluga.

VIDEO: Ruski servis Yandex.Taxi došao je u Srbiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Matija

    28. novembar 2018 | 19:24

    Udjes u taksi, kazes dobro vece i vec si kraci za 170 din ili koliko je vec start u BG-u... Skuplji start od litre goriva. U BG-u bas preteruju sa tarifom i jos se bune. Sreca, vozim se taksijem jednom godisnje i redje, al opet. I pritom su bahati u voznji, pa to je strasno. Seku, divljaju, ne daju signalizaciju, staju na sred ulice da prime ili isprate musterije. Ponasaju se kao da voze vozila sa rotacijom. Ceo grad je njihov i nikad im se nece stati na put.

  • Putnik

    28. novembar 2018 | 19:54

    NA PRSTE LEVE RUKE DA NABROJIM DOBROG TAKSISTU!!!!

  • bata

    28. novembar 2018 | 20:19

    Bolje da izadjemo mi na ulicu i kazemo stop taksi mafiji koristimo sisteme narucivanja vozila iz 19-tog veka sramota! A o kradji i neprijatnosti sa taksistima da ne pisem bolje nista.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA