Nezaboravni čas istorije u Rakovici: Gromoglasni aplauz posle predstave "Solunci govore"

Osnovna škola France Prešern u okviru obeležavanja 100 godina od pobede u Velikom ratu i 49 godina od otvaranje svoje škole izvela je večeras predstavu Solunci govore u prepunoj sali Centra za kulturu Rakovica

  • 1

Učenici ove škole od šestog do osmog razreda zajedno sa svojim nastavnicima iz srpskog, engrskog i istorije.

Foto: Nikola Nedeljković

Mali a veliki glumci pobrali su velike aplauze iznoseći sudbinu srpskog naroda i velikana Prvog svetskog rata, poput majora Gavrilovića, vojvode Putnika i Mišića, grnerala Bojovića,Stepe Stepanovića. Bio je to nezaboravan čas istorije.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • alex roth

    8. decembar 2018 | 19:12

    ziveo sam pred rat sa nemackom,za vreme okupacije i jedan deo u titovoj diktaturi.isao u skolu i gimnaziju i na fakultet, u beogradu i upozao celu bivsu kraljevinu yu,srbiju,yu titovu diktaturu pa sa pravom mogu reci da sam tek po prelasku u evropu bio saznao pravu istinu o srpskoj, iskonskoj,istoriji.u srpskim skolama sam saznavao samo,stidljivo,delove stvarne istine ali i suvise laznih i pogresnih istoriskih delova srpske proslosti.neznam kako je to danas po rasparcavanju srbije,ali ako je je sistem ostao kao u mojoj mladosti onda nije ni cudo da srba ima sve man je u smanjenoj srbiji.znajuci,sada stvarnost,ne cudi me protekla sudbi na srpskog naroda,koga sam kao sve jugoslovenske narode upoznao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA