≫ 

Tenzija raste u zemunskoj školi posle objavljenih snimaka surove "dečje igre": Nastavnici sada optužuju direktora da "hoće da se sveti preko dece"?!

"Vlasnik trafike je i član školskog odbora, pa direktor šuruje sa njim", tvrde zaposleni u školi

  • 14

Haosu u osnovnoj školi "Petar Kočić" u Zemunu ne nazire se kraj. Nakon snimka surove "dečje" igre u prostorijama škole koji je zgrozio javnost, isplivale su i mnoge druge afere.

Revoltirani nastavnici tvrde za naš portal da direktor Darko Drobnjak za lošu situaciju u školi krivi roditelje, a da "onim mamama i tatama koji mu se usprotive, hoće da se sveti preko dece".

- Direktor škole je prošle godine došao u sukob sa roditeljima jer je laptopove iz donacije rasporedio nastavnicima. Taj sukob prenosi i na nas, tako što na svakoj sednici okrivljuje roditelje za situaciju u školi i primorava nas da se mešamo u izbor članova saveta ili da disciplinujemo roditelje koji ga "ne slušaju" preko njihove dece, što je za nas neprihvatljivo. Na početku školske godine nam je bukvalno naložio da u savet predložimo određene roditelje koje je on regrutovao tokom leta. On se celog leta bavio time umesto da se bavi školom - tvrde nastavnici u dopisu koji su prosledili redakciji Telegraf.rs.

U školi, kažu, vlada strah. Kako napominju, direktor se hvali da iza njega stoji neko moćan i da mu niko ništa ne može. Opsednut je, dodaju naši sagovornici, predsednicom Saveta roditelja koja mu ne dozvoljava da nameće svoju volju. Planirao je da je smeni 1. septembra ali nije uspeo i sada je u školi haos, navode oni.

- Direktor psihički maltretira naše kolege koje žele normalne odnose sa roditeljima, tako što ih poziva na razgovore u svoju kancelariju gde im preti otkazom i drugim ucenama. Najdrastičniji primer je maltretiranje predsednice školskog odbora koja kod njega više ne ide bez svedoka - pričaju nastavnici.

Direktor, kažu, ima i savetnike koji nisu zaposleni u školi.

Nastavnici: Šuruje sa vlasnikom trafike, zbog nje zatvorio školsku prodavnicu 

Telegraf.rs

- Najdrastičniji primer je gospodin koji ima trafiku na uglu Prvomajske i Hercegovačke ulice. On u svojoj trafici prodaje alkohol i mnoge druge stvari koje ne bi smeo jer je pored škole. Direktor treba da ga prijavi ali to ne radi, čak je prošle godine zatvorio školsku prodavnicu da gospodinu ne pravi konkurenciju. Vlasnik "trafike" je i član školskog odbora i tamo brani sopstveni interes - žale se nastavnici.

Ni tu nije kraj. U školi su u toku radovi na fasadi čiji radovi kasne jer je sve trebalo da bude gotovo 1. decembra prošle godine.

- Gradilište i skele nisu obezbeđene da deca ne nastradaju. Građevinski materijal je razbacan svuda po dvorištu. Svakog dana drhtimo da se neko dete ne povredi - upozoravaju oni.

U Ministarstvu prosvete ponovili su da će direktor škole Darko Drobnjak biti pod nadzorom godinu dana, nakon čega će biti odlučeno da li će biti smenjen.

Direktor škole Darko Drobnjak obećao je da će odgovoriti na sva pitanja koja smo mu povodom ovih optužbi poslali, ali odgovori nisu stigli, a direktor se danas nije javljao ni na telefon. 

Telegraf je pisao i o aferi od prošle godine, kada je nastavnik likovne kulture i rukovodilac sekcije "digitalna fotografija", Milan A, obavljao generacijsko fotografisanje učenika, naplaćujući im 100 dinara po fotografiji.

VIDEO: Tinejdžer se iživljava nad drugom u Domu, a učenici navijaju

(M. Leskovac/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    15. januar 2019 | 21:26

    Išao sam u tu školu.Nekada je ona bila za primer.Ali nakotilo se gamadi.Direktora i slične,treba smeniti.A,onaj kiosk treba raseliti zbog prodaje alkohola.

  • Љиљана

    15. januar 2019 | 20:17

    Чему Министарство за образовање и културу? Нек приведе директора на разговор, уколико ни они нису политизовани (СНС)?

  • Gordana

    15. januar 2019 | 21:02

    Kakvim crnim nadzorom pa na osnovu svega ovde navedenog on ne samo sto bi iste sekunde motao biti smenjen vec bi se morao naci i iza resetaka. Bezbednost dece je na prvom mestu plus malverzacije i ucene. Dokle vise ovakve stvari u skolama ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA