Deca su se smrzavala u školi u beogradskom elitnom naselju, roditelji se žalili na gušenje, a sada je problem rešen

Problem, što se grejanja tiče, bio je što su se iz kotlarnice vraćala sva isparenja i gasovi

  • 2

Problem sa grejanjem u Osnovnoj školi "Stefan Nemanja" na Senjaku koji je trajao godinama konačno je rešen gasifikacijom ove škole, koja je završena tokom zimskog raspusta, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

Problem, što se grejanja tiče, bio je što su se iz kotlarnice vraćala sva isparenja i gasovi i škola se pretvara u hladnu, zadimljenu i smrdljivu zgradu u koju roditelji nisu želeli da šalju svoju decu.

Kad su zaposleni isključivali kotlarnicu i pokušavali da se greju klimom, đaci se od udimljene dece pretvarali u pingvine. Roditelji su bili očajni.

Deca nam udišu ugljenmonoksid, a planirano uvođenje gasa je tek u februaru. Do tada bi deca trebalo da se smrzavaju i truju. Cela škola je na nogama. Prema mom saznanju, ovo je već četvrta godina zaredom, ali roditelji kojima su deca u školi više godina, kažu da to traje mnogo duže - ispričala je jednom prilikom jedna od majki.

Problem je konačno rešen.

- Škola je priključena na daljinski sistem grejanja, problem sa grejanjem je sada trajno rešen, sistem se testira ove nedelje i sve će biti spremno za početak polugodišta, 25. februara - rekao je Gak, gostujući u Jutarnjem programu Studija B.

VIDEO: Ovo je gužva koju prave roditelji dok dovode decu u školu

(M.Leskovac/m.leskovac@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dragana

    21. februar 2019 | 11:17

    Smrzavaju se i u vrticu u Dobanovcima ali to nije elitno naselje pa nista

  • Milos

    20. februar 2019 | 15:56

    Ahahahahaha.... Na kraju grejne sezone, sredili grejanje.... Pobednici... Ko da gledam maratonce uzivo ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA