Od 1. aprila velike izmene na ulicama Beograda: Pojedine ulice građani neće moći uopšte da koriste, a ukidaju se trole

Građani Kolarčevu ulicu više neće moći da koriste

  • 5

U ponedeljak, 1. aprila, počinje druga faza radova na Trgu republike što će dovesti do velikih izmena u saobraćaju u ovom delu grada, a ključna izmena je što Kolarčeva ulica više neće biti u funkciji ni javnog prevoza ni putničkog saobraćaja, izjavio je za TV Prva pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović.

On je je posebno skrenuo pažnju sugrađanima da Kolarčevu ulicu više neće moći da koriste, kao i da će pored toga nekoliko linija imati skraćene trase.

– Trolejbuske linije 21, 22 i 29 će biti skraćene do Slavije. Izlazno stajalište će biti na Trgu Slavija između Beogradske i Makenzijeve ulice, a ulazno stajalište će se nalaziti između Ulice kralja Milana i Nemanjine. Linije 19, 28 i 41 će biti ukinute, linija 40 pojačana, a novina će biti uvođenje jednog „šatl” autobusa od Slavije do Palate „Albanija”, sa nazivom 22A. Linije 31 i 27 će okretati kod Palate „Albanija”, dok će linije koje su do sada stajale na Trgu republike kao što su 24, 26, 37 i 44 skretati na ovom terminusu i odatle ulaziti u Dečansku ulicu i nastavljati svojom trasom – istakao je Mladenović.

On je apelovao na vozače da poštuju obaveštenja koja će ići od nadležnih službi i precizirao da više neće moći da se skrene iz Prizrenske ulice u Kolarčevu ulicu pa se tako očekuje da će Terazijski tunel biti opterećeniji. Očekuje se da će veće opterećenje imati i potez iz Ulice despota Stefana Lazaravića i skretanje u Dečansku ulicu.

– Sve ove izmene će trajati dok traju radovi na rekonstrukciji Trga republike. Mi imamo po planu 420 dana, krenuli smo u avgustu prošle godine i krećemo se u projektno zadatim rokovima. Treba očekivati da se radovi završe do decembra mada ćemo se truditi da to bude i ranije – istakao je Mladenović.

On je naglasio da nas posle završetka radova očekuje poptuno novi izgled Trga republike, da će to biti jedan moderan i lep trg sa velikim prostorom za pešake i novom javnom rasvetom i uputio izvinjenje građanima zbog izmena u saobraćaju koje su neminovne dok traju radovi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Wesa

    30. mart 2019 | 10:44

    Mudro. Otegnite te radove na jedno tri godine kao i svaki put.

  • Ja

    30. mart 2019 | 12:06

    Gde je sad moj Beograd

  • MILAN

    30. mart 2019 | 10:28

    SVE TO RAZUMEM !! ALI OVI SETACI SA BLOKADOM SAOBRACAJA SMORISE VISE ! DOKLE VISE !! HVALA !!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA