≫ 

Ušli u albansku pekaru u Borči i na poslužavnik stavili svinjsku glavu: Jedni podržavaju ovaj potez, drugi tvrde da smo "varvari" (FOTO)

Definitivno pogrešan način da se pokaže nezadovoljstvo prema dotičnim vlasnicima pekare, smatraju i oni koji su protiv poteza vlasnika pekare

Nekoliko desetina žitelja Borče protestovalo je danas ispred pekare "Roma" u jednoj od centralnih ulica ovog beogradskog naselja. Njihov revolt izazvala je fotografija jednog od vlasnika ove pekare objavljena na Fejsbuku na kojoj se vidi kako u samom centru Beograda širi prste preko grudi u znak orla, simolba tzv. Velike Albanije. 

Iako je protest prošao mirno i bez incidenata, dok su vlasnici pekare navodno bili u stanu iznad, na društvenim mrežama pojavila se fotografija na kojoj se vidi unutrašnjost ove pekare i svinjska glava na poslužavniku na kom se inače serviraju peciva. 

Iako organizatori protesta veruju da su na ovaj način poslali simboličnu poruku vlasnicima pekare, jer je u islamskoj veroispovesti svinjetina zabranjena, mnogi koji su videli ovu sliku pomislili su da je ovo ipak previše i da bi bilo efektnije da se protest završio patriotskim pesmama, kako je i počeo.

- Definitivno pogrešan način da se pokaže nezadovoljstvo prema dotičnim vlasnicima pekare. Jednostavno ne treba kupovati ništa u njihovoj pekari i tako im staviti do znanja šta se misli o njima. Ovako im dajemo alibi da se ponašamo kao varvari - napisao je jedan od korisnika Fejsbuka.

Ovakav komentar nije bio retkost, bilo ih je još sličnih.

Prostest u Borči, Foto: Nikola Tomić

- Što se tiče svinjske glave: postoji jedan mali, ponosni narod koji čuva srpsko Kosovo i Metohiju, islamske su veroispovesti i zovu se Goranci. Pa maloumne "šale" sa svinjskom glavom negde drugo - stoji u drugom komentaru.

Protestanti u Borči pevaju patriotske pesme: 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milanka

    27. april 2019 | 15:31

    Zasto ste dizvolili sebi da na nas najveci praznik Vaskrs uradite ovako nesto?Zasto?Dovoljno je bilo sto ste izasli,ostalo je posao nadleznih organa.

  • Oki

    27. april 2019 | 15:51

    A sta su drugo trebali ajd nek srbin u pristini stavi srpsku zastavu nestao bi preko noci, a ovi se sire a mi da cutimo

  • Laki

    27. april 2019 | 15:00

    Ne, nego im kupiti čokoladu! Dokle više izvinjenja, ko zna kako nam spremaju hleb i peciva!? Zar nema naših ljudi da otvore pekaru!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA