• 10

Brnabić nudi razgovor taksistima koji štrajkuju: Građani ne smeju da trpe

Premijerka je istakla da se zakon mora poštovati, ali da je dijalog potreban

  • 10

Komentarišuću štrajk beogradskih taksista, premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da "to nije način", jer građani ne smeju da trpe, navodeći da je Vlada Srbije "otvorena za razgovor" kako bi se problem rešio.

- Taksisti ne bi trebalo da ucenjuju građane i Vladu time što mogu da zatvore ulice - rekla je Brnabić nakon skupa u Beogradu posvećnom javnoj upravi.

Ona je rekla da razume apele taksista, kao i to da su neki posebno ugroženi.

Istakla je da se zakon mora poštovati, ali da je dijalog potreban.

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić rekao je komentarišući tvrdnje taksista da je on omogućio "alternativne vidove" taksi usluga, da organizacije koje se time bave nisu registrovane u njegovom ministarstvu.

Protest taksista

Foto: Tanjug/Bojan Stekić

- Te organizacije su registrovane u Agenciji za privredne registre - izjavio je Ružić navodeći da se zakon mora čitati i poštovati.

Taksi komora započela je u ponedeljak svakodnevne protestne vožnje u Beogradu kao izraz, kako su naveli, nezadovoljstva zbog nesprovođenja zakona o prevozu putnika, čime su izazvali velike gužve u saobraćaju u Beogradu.

Protest se, kao i prethodnih dana, održava i danas od 13 do 15h i tada će biti blokirane centralne beogradske ulice.

Štrajk taksi vozila, taksisti, taxi

Foto: Tanjug/Bojan Stekić

Taksisti kažu da razumeju nezadovoljstvo građana i zbog toga su doneli odluku da će od danas na svojim trasama protestne vožnje, usred najveće gužve, sa sve četiri polazne tačke do centra grada, besplatno prevoziti građane.

- Taksisti, pre svega, razumeju građane koji su nezadovoljni svakodnevnom blokadom grada. Ali, očekujemo i da građani razumeju nas. Odlukom da besplatno prevozimo građane želimo da im, barem delimično, ublažimo neprijatnosti do kojih je došlo našom blokadom, ali i da im se približimo i objasnimo problematiku i razloge zbog kojih smo pronuđeni da ovo činimo - rekao je za Telegraf.rs Boško Vukojević iz Taksi komore Beograda.

(Telegraf.rs/ Beta)

Komentari

  • Dusan

    Sramota da je ceo grad u blokadi zbog taksista i njihovih uslova...ko su oni da remete život 2 miliona stanovnika...nista im ne treba ispuniti neka idu do kraja ali treba i mi da se organizijemo i blokiramo da ne mogu proci...

  • Mrmot

    Kakav razgovor??????? Pa onda svi mogu ovako da blokiraju grad! A kada naplate visestruko to je njima normalno? Uzmite im dozvole i zaplenite vozila!!!! Svi bi koristili taxi da je jeftiniji.

  • Skeno

    Car GO samo napred, stop Taxi mafiji!

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima