"Tri sata mi treba da zakažem skener jer bolujem od raka": Beograđani besni zbog taksi-blokade grada

Pogledajte kako taksisti utiču na život ljudi u Beogradu i onih koji dolaze u Beograd - u našoj anketi sa gradskih ulica

Svakog dana taksi udrženja blokiraju centar grada u periodu od 13 do 15 časova. Gužve su širom prestonice, a najgore se tek očekuje - za sutra je najavljena blokada mostova! Radio centri prestaju sa radom u 12 časova, a mi smo baš zbog toga porazgovarali s Beograđanima i pitali ih - da li podržavaju blokadu grada i kako na njih utiču nesnosne gužve koje su napravile tri hiljade taksi vozila.

Budući da su najveća i najbrojnija beogradska taksi udruženja odlučila da nastave sa protestima, "sve do primene zakona", danas su se ponovo tačno u podne okupila na četiri lokacije, odakle su oko 13.00 časova krenula ka centru Beograda, a već oko 13.45 centar prestonice bio je paralisan.

Protest taksista Taksisti zakrčili grad; Foto: Telegraf.rs

Naša reporterka je bila na Novom Beogradu u momentima blokade i javila nam je da kolona koja dolazi iz ovog pravca je brojnija nego juče, a sastavljena je od taksista iz velikog broja prestoničkih taksi udruženja: Pinka, Naksis, Beogradskog, Luks, Savez auto-taksi udruženja Srbije, Ugovorna privredna taksi komora Srbije, Sindikat taksi vozača i autoprevoznika Nezavisnost, Beonaksis, Čukaricki plavi, Žuti i Beotaksi.

Protest taksista Da li znate zašto protestuju? Odgovore nam ostavite u komentarima; Foto: Telegraf.rs

Kružni tok na Novom Beogradu je bio maltene neprohodan. Zbog blokiranih ulica i paralisanog gradskog prevoza, veliki broj Beograđana pokušavalo je peške da se dokopa do posla ili kuće.

- Dobili smo sve neophodne dozvole nadležnih za masovna okupljanja i proteste do kraja nedelje, tako da će i sutra put centra Beograda ponovo krenuti iz četiri pravca: sa Čukarice, Voždovca, Palilule i Novog Beograda.

Danas ćemo nakon protesta imati sastanak i odlučiti šta i kako dalje ako se ne prihvate naši zahtevi. Onda sledi radikalizacija protesta, samo ćemo odlučiti na koji način - kažu organizatori protesta.

A šta imaju njima da poruče obični građani koji ne mogu nikud da maknu i kakvu su im poruku poslali Beograđani - pogledajte u snimku na vrhu ovog teksta.

(I. Trišić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hhhhh

    2. oktobar 2019 | 23:23

    Taksisti žele da drže monopol i da diktiraju cenu,a čim su dobili konkurenciju koja je jeftinija oni protestuju,to je poenta cele priče!

  • Netaksi

    2. oktobar 2019 | 22:45

    Ovo ponašanje taksista je haotično a još imaju i dozvolu za to .Nikada nisam imala poverenje u taksiste.Bahato ponašanje u saobraćaju,cene, nikada se nezna kolika ce da košta itd....I sada im smeta cargo koji je profi ,sve transparentno ,vozači ljubazni ...i ... to se ne svidja baticama taksistim .Rade maksimalno po 3 sata .a hoće da zarade kao da rade 24 sata.

  • Crni

    2. oktobar 2019 | 22:53

    Kada bi mogli da se sazalimo na taksiste i da se solidarisemo da niko ne udje u taksi npr bar onoliko koliko strajkuju ali bolje bar duplo vise vremena ali ne manje od dve nedlelje da se kladimo da bi se medjusobno poubijali (figurativno receno) i nikada vise nebi strajkovali kada bi znali da ce biti bojkotovani i da ce im se vratiti kao bumerang.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA