Beograđani o vakcinaciji protiv korone: "Samo ako mora"

Ne tako mali broj Beograđana još uvek nije razmišljao o tome ili nije doneo konačnu odluku

  • 7

Beograđani su u ovom trenutku podeljeni po pitanju eventualne vakcinacije protiov virusa korona, jednom kada vakcina bude potvrđena i odobrena.

Od sugrađana sa kojima je ekipa Tanjuga danas razgovarala u centru grada, a koja ima definisan stav po tom pitanju, polovina će se vakcinisati, dok polovina ne bi.

Ima i onih koji će se vakcinisati jedino ukoliko to bude obavezno, a ne tako mali broj njih još uvek nije razmišljao o tome ili nije doneo konačnu odluku.

Osamdesetpetogodišnji Trifun Raljić sigurno će se vakcinisati, s obzirom na pozitivno iskustvo koje ima sa vakcinom gripa.

- Sigurno da hoću, vakcinisao sam se prošle godine protiv gripa, ove godine nisam imao nikakvih problema, iako imam 85 godina - naveo je Raljić.

Mladi treba da se štite

Beograđanka koja ima 75 godina izričita je u tome da se neće vakcinisati i smatra da ima previše godina, a da je potrebno mladi da se štite.

- Ni slučajno se neću vakcinisati. Imam već dovoljno godina, nisam u strahu i panici, kada moram, stavim masku. Mladi treba da se štite - ispričala je.

Drugi sa kojima smo razgovarali, a koji dele njeno mišljenje, odnosno koji se neće vakcinisati, navode da je razlog za to to što ne veruju u vakcinu.

Među neodlučnima su u principu mlađi Beograđani, a neki od razloga što još uvek nisu o tome razmišljali je i to što ne veruju da će se vakcina pojaviti kod nas u skorijoj budućnosti.

-Nisam razmišljao o tome, razmišljaću kasnije, neće to skoro biti - kazao nam je jedan od njih.

Vakcinacija "ako mora"

Gospođa od 55 godina navela je da će se vakcinisati ukoliko mora, jer u tom slučaju nema izbora iako, kako kaže, ne veruje u vakcine.

Devojka od dvadesetak godina navodi da će se vakcinisati ukoliko bude obavezna vakcinacija i dodaje da se i sada štiti koliko je potrebno, odnosno redovno nosi masku, dezinfikuje ruke, udaljava se od ljudi...

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA