• 10

Komora javnih izvršitelja povodom slučaja Lalović: Organizacija "brani" dužnika, a troškovi mu rastu

, Telegraf

Komora javnih izvršitelja ukazuje da je u ovom slučaju javni izvršitelj u svemu postupio u skladu sa Zakonom i rešenjem suda

  • 10
Gojko Lalović

Gojko Lalović Printskrin: Youtube/NOVA S

Povodom iseljenja penzionisanog pukovnika Gojka Lalovića 15.04. 20201. godine i sprovođenja izvršenja, Komora javnih izvršitelja objasnila je da je u konkretnom izvršnom postupku, javni izvršitelj postupajući po predlogu izvršnog poverioca, sprovodio pravnosnažnu i izvršnu sudsku odluku, kojom je utvrđena obaveza izvršnog dužnika pukovnika Lalovića da preda nepokretnost izvršnom poveriocu.

- Pravnosnažna i izvršna sudska odluka je obavezujuća za sve na koje se odnosi, kako za poverioca kojem daje pravo da pokrene prinudno izvršenje radi ostvarenja svog prava utvrđenog sudskom odlukom, tako i
za izvršnog dužnika čija obaveza je njom utvrđena, a koji u dobrovoljnom roku nije postupio po pravnosnažnoj presudi - navedeno je u saopštenju.

Javni izvršitelj u okviru poverenih javnih ovlašćenja, ima obavezu da kao službeno lice, postupajući u skladu sa Zakonom o izvršenju i obezbeđenju, preduzme izvršne radnje u cilju ostvarenja prava poverioca utvrđenog presudom, naspram kojeg stoji obaveza izvršnog dužnika, koju on nije dobrovoljno ispunio, kako je objašnjeno iz Komore.

- Okolnosti u kojima se sprovodilo konkretno izvršenje 15.4.2021. godine, a koje je prethodno više puta odlagano, rezultat su delovanja organizacije koja, nastojeći da obezbedi sebi medijsku promociju, pokušava da spreči ili odloži iseljenja.

Postupanje organizacije, koja se, ometanjem službenih lica u preduzimanju zakonskih radnji, navodno zalaže za "odbranu" prava izvršnog dužnika, za ishod ima uvećanje troškova izvršnog postupka, a koji na kraju padaju na teret izvršnog dužnika - kazano je iz Komore.

Komora javnih izvršitelja ukazuje da je u ovom slučaju javni izvršitelj u svemu postupio u skladu sa Zakonom i rešenjem suda, i da je za sva prava za koje stranke smatraju da im pripadaju, put za njihovo ostvarenje pokretanje postupka pred nadležnim državnim organima.

Video: Drama! Pukovnik Lalović stavio omču oko vrata: Ponovo došli da ga isele, on pretio samoubistvom!

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Licemerka

    Obavezao se da će isplatiti stan u celosti a nije ispoštovao!! Po Zakonu je...žao mi je ali je tako!

  • Dusan

    Dali ste se nekada zapitali,koja je cena koju cete kad tad platiti,zbog ovolikih grehova koje radite?

  • Toma

    Uz sva Vasa,, zakonska,, pravila Vi ste, se bas o ZAKON OGRESILI?! Da je pravne Drzave, to bi bilo predmet SUDA, a ne neke,, privatne, ujdurme?!Pukovnik Lalovic je neosnovano, oteran iz VS,i nije imao od cega da mu se odbija pomenuti dug?!? Tuzbom sud je vratio pukovnika Lalovica na posao?! Ali ni do dan danas sudska pravosnazna odluka nije IZVRSENA?! Gde su tu bili Ti vajni nazovimo izvrsitelji da sprovedu odluku i vrate pukovnika na posao?! A, mesecima muce celu porodicu i,, teririsu,, psihicki i fizicki,, To bila pravda, a ne sada sve po Zakonu, kom, kada, gde?! Ne sudite u ime naroda-partije, vec u ime Zakona!? Ovde u ovom slucaju, a i mnogim drugima jedino je u PRAVU TELEGRAF!!!!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima