≫ 

Neće više biti lutanja: Novi sistem informisanja putem validatora u javnom prevozu

Putnici će moći na vreme da se informišu o promeni trasa i, ako smatraju da je potrebno, promene liniju

  • 1
Busplus Begradska kartica gradski prevoz naplata karata validator

Foto: Mateja Beljan

Sekretarijat za javni prevoz danas će pustiti u rad novi sistem za informisanje putnika putem validatora u vozilima javnog gradskog prevoza.

Novi sistem informisanja putnika odnosi se na obaveštavanje korisnika u vozilima JLPP-a o izmenama trasa linija zbog izvođenja radova, održavanja manifestacija i drugih aktivnosti koje utiču na promenu trase.

Korisnicima javnog prevoza na validatorima u vozilu biće dostupna informacija o izmenama na trasi linije kojom se prevoze, kao i adresa internet stranice Sekretarijata za javni prevoz sa aktuelnim režimskim izmenama na kom se nalaze detaljne informacije o promeni na trasama linija.

Za brz i jednostavan pristup informacijama o svim aktuelnim izmenama trasa linija na validatorima će biti dostupan i QR kod čijim skeniranje putem mobilnog telefona korisnici pristupaju sajtu Sekretarijata za javni prevoz. Grafičkom šemom u daljem tekstu prikazan je način upotrebe i skeniranja QR koda.

Validator

Foto: Sekretarijat za javni prevoz

Tako će putnici moći na vreme da se informišu o promeni trasa i, ako smatraju da je potrebno, promene liniju, čime će se sprečiti zabune kod putnika u trenutku kada vozilo skrene s uobičajene rute.

Digitalizacija sistema javnog prevoza je jedan od ključnih projekata za dalji razvoj i unapređenje, koja za cilj ima pružanje što kvalitetnije usluge korisnicima javnog prevoza. Planovi Sekretarijata za javni prevoz u narednom periodu su u direktnoj vezi sa daljim razvojem ovih sistema, navodi Sekretarijat na svom sajtu.

Video: Evo zašto ne radi klima u autobusima GSP-a i kada se ona uključuje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA